Povestea fetei de 10 ani a fost făcută publică la trei zile după ce Curtea Supremă a anulat dreptul la nivel naţional de a face avort, această măsură intrând în vigoare și în statul Ohio. Micuța avea la acea vreme şase săptămâni de sarcină.

Citeste si: Forțată să plece din țară pentru a face avort. Ce a pățit o fată de doar 10 ani

Dr. Caitlin Bernard, un medic obstetrician-ginecolog din Indianapolis, a afirmat publică că a primit un apel de la un coleg medic din statul Ohio care se ocupă cu tratarea victimele abuzului asupra copiilor, solicitându-i ajutorul. Legislatorii din statul Indiana nu au interzis sau restricţionat încă avortul, dar probabil că vor face acest lucru în contextul unei sesiuni speciale a Adunării de Stat, la sfârşitul lunii acesteia.

Femeile sunt nevoite să călătorească în alt stat pentru a efectua proceduri de întrerupere de sarcină

Persoanele care efectuează proceduri de întrerupere a sarcinii au transmis că există o creştere bruscă a numărului de pacienţi care vin la clinicile lor pentru avort din statele vecine, unde astfel de proceduri sunt în prezent restricţionate sau interzise.

Citeste si: Interzicerea avortului dă în clocot SUA

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi această operaţiune de îngrijire, a declarat medicul obstetrician-ginecolog din Indianapolis,  a declarat Caitlin Bernard. 

Cu toate acestea, cazul copilei de doar 10 ani a determinat personalităţi politice proeminente anti-avort să apere drepturile femeilor şi fetelor – inclusiv victimele abuzului – în timp ce apără restricţiile referitoare la întreruperea de sarcină.

Acest caz i-a pus într-o poziţie dificilă politicienii anti-avort

Guvernatorul republican Kristi Noem din Dakota de Sud, care este un potenţial candidat al lui Donald Trump în anul 2024, a afirmat că este incredibil că  ”nimeni nu vorbeşte despre individul pervers, oribil şi bolnav care a violat un copil de 10 ani”.

Citeste si: VIDEO- Proteste masive în Statele Unite după ce Curtea Supermă a interzis dreptul la avort al femeilor

Întreruperile de sarcină sunt considerate acum acte criminale în Dakota de Sud  ”cu excepţia cazului în care există o judecată medicală adecvată şi rezonabilă că efectuarea unui avort este necesară pentru a păstra în viaţă femeia însărcinată”. Cazurile de incest şi viol nu reprezintă o excepţie în conformitate cu legislaţia Dakotei de Sud, a precizat Noem.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vineri, statul a interzis şi avortul medical prin telemedicină şi a majorat pedeapsa pentru practicarea fără licenţă a medicinei în cazul procedurilor de întrerupere a sarcinii.

Citeste si: Curtea Supremă a SUA revocă dreptul la avort al americancelor. Ce reacții a stârnit această decizie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si