Violeta Motataianu- director Serviciul Taxe si Impozite Primaria Bailesti -   modificarea a survenit in urma modificarii codului fiscal care stabiletee o noua impunere a terenurilor curti constructii si am incercat sa echiulibram.

Doar ca echilibrul se reflecta-n buzunarul oamenilor, care vor plati, de anul acesta, impozite mai mari cu pana la 70 de lei. 

Decizia luata de mai multe primarii ii supara pe toti, mai ales ca aceasta crestere vine, la pachet, si cu celelalte scumpiri, la nivel national.

Relu Nuta- inspector Primaria Intorsura: la terenuri a crescut de la 48 de lei la 50 del ei pe hectarul de teren,  la zona b a crescut cu aproximativ 15 lei, 18%. Atata au crescut taxele si impozitele.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marin Cioi- primar comuna Intorsura -  ne dorim  ca primarie si s amai facem si investitii si atunci oarecm trebuie mai crescute in limitele ca este o saracie generalizata.

Se poate si mai rau, spun cei de la carma localitatii Grecesti.

Aici, bugetul a fost atat de saracit, incat angajatii nu si-au primit nici macar salariile pe luna decembrie.  

La polul opus, cel al...abundentei in achizitii publice, gasim primaria Galati. 27 de mii de lei, fara TVA, sunt gata sa se scurga din vistierie pentru achizitionarea a 16 purificatoare de apa, care sa le deserveasca angajatilor si celor care tranziteaza institutia.

Raluca Ardean- purt. De cuv.

Primaria Galati: Mai mult decat atat, aceste aparate dau posibilitatea ca apa respectiva sa fie incalzita pana la 70 chiar 90 de grade, putand sa fie facute si alte produse. Acum ca e sezonul rece, putem vorbi si de un ceai, nu?

De-un astfel de rafat, cu apa filtrata si gata de ceai n-ar putea beneficia insa si ceilalti platitori de taxe din Galati, si nici copiii lor, din scoli ori gradinite.

-Credeti ca ar fi fost necesare astfel de purificatoare si in scoli sau in gradinite? Bineinteles, cum sa nu. Chiar daca le dam noi apa de acasa, in sticlute, e bine si la toalete unde au ei.

Potrivit caietului de sarcini, purificatoarele au rolul de a curata apa de eventualele pesticide, detergenti sau clor rezidual. Precizarea a starnit un tsunami la societatea de distributie a apei potabile din Galati, care sustine ca ce curge la robinet e limpede si sigur de baut.
 
Cornelia Arnautu- purt. De cuv. S.C. Apa- Canal SA: Noi credem ca este pur si simplu o eroare. Ar trebui verificat in baza a ce documente si a ce buletine de analiza s-a intocmit acest caiet de sarcini.
 
Din cauza greselilor strecurate in caietul de sarcini, contractul de achizitii pentru purificatoarele de apa inca nu a fost semnat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si