Staţiunile din sudul litoralului atrag un număr mai mare de turişti în acest sezon estival comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, an de referinţă în turismul autohton.

O analiză comparativă a evoluţiei rezervărilor în staţiunile autohtone de la Marea Neagră realizată de Litoralulromanesc.ro arată că cea mai mare creştere a volumului (număr de turişti) în 2022 faţă de perioada de dinaintea pandemiei se înregistrează în unităţile de cazare din zona Neptun-Olimp.

Citeste si: Spania este în alertă. Temperaturi de peste 44 de grade Celsius

În schimb, Mamaia pierde aproximativ 20 de procente din turiştii care se cazau în staţiune în 2019 ”, spune compania.

Eforie Nord a bătut Mamaia

Eforie Nord a luat locul staţiunii Mamaia în clasamentul zonelor preferate de români pentru vacanţa pe litoral. Astfel, cu o creştere de 30% a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Eforie Nord conduce topul staţiunilor preferate, fiind principala opţiune de vacanţă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cei care preferă această stațiune sunt în special familiile cu copii, datorită unităţilor de cazare în regim all inclusive din staţiune.

Privit în ansamblu, litoralul autohton rămâne o destinaţie căutată de români; de pildă, noi, ca turoperator, suntem cu 40% peste vânzările din 2019 şi cu 20% peste cele din 2021. Dar fenomenul la care asistăm este, în esenţă, o <<deplasare a plăcilor tectonice>> pentru că în vreme ce la Mamaia se cazează mai puţini turişti, creşte numărul celor care aleg sudul litoralului, Eforie Nord fiind staţiunea cea mai solicitată ”,

subliniază Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Citeste si: Un român care se afla pe plajă în Thassos a făcut furori pe rețelele de socializare. Internauții s-au amuzat copios: "Ce ai frate în bidon?"

În contextul în care Mamaia pierde poziţia de lider, apar oportunităţi pentru turiştii care vor să-şi facă vacanţele în această staţiune pentru că unele hoteluri au lansat oferte şi pachete speciale în încercarea de a recupera pierderile.

Astfel, românii pot plăti tariful pentru 4 nopţi de cazare, dar stau 5 nopţi, ceea ce reprezintă un discount de 20% din valoarea pachetului turistic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si