Autoritățile egiptene care gestionează zona de litoral au emis un ordin de închidere a mai multor plaje de la Marea Roșie, după ce o turistă din Austria, în vârstă de 68 de ani, a fost ucisă într-un atac de rechin în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit unor surse citate de Reuters.

Citeste si: Descoperire terifiantă pe o plajă din Egipt. O creatura marină, cu colți și fără ochi i-a înspăimântat pe turiști

Atacurile asupra oamenilor de către rechinii tip "mako" sunt rare, potrivit International Shark Attack File, o organizație care monitorizează acest subiect.

Femeie ucisă de un rechin, în Marea Roșie 

Victima a fost transferată la un spital privat local imediat după atac, a declarat pentru Reuters o sursă de la Direcția de Sănătate a Mării Roșii. El a adăugat că au existat încercări de resuscitare a ei, dar femei a murit din cauza unei insuficiențe circulatorii. Este vorba de o scădere bruscă a tensiunii arteriale rezultată din pierderile de sânge.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia a locuit în Egipt în ultimii cinci ani împreună cu soțul ei egiptean.

Citeste si: A fost găsit trupul tânărului care a sărit în râul Moldova după sora sa

Imagini video realizate de un turist au surprins momentele de panică de pe plajă când femeia a fost adusă la țărm cu o barcă pneumatică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După ce a fost mușcată de rechin, femeia și-a pierdut un braț și un picior.

Ulterior, victima, în vârstă de 68 de ani, a murit în ciuda eforturilor de a o resuscita la Spitalul Nil din Hurghada.

egipt rechin

Hurghada, una dintre cele mai cunoscute plaje din Egipt

Potrivit primelor informații, autoritățile vor închide zona timp de trei zile, interzicând toate „activitățile pe mare”, inclusiv scufundări, snorkelling, windsurfing și kite.

Bărcile de pescuit au fost, de asemenea, interzise să acceseze apele de lângă localitatea Hurghada. 

A doua victimă a rechinilor, o altă femeie

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Stațiunile din Marea Roșie din Egipt, inclusiv Hurghada și Sharm El Sheikh, se numără printre principalele destinații de plajă ale țării și sunt populare în rândul turiștilor europeni.

Autoritățile au încercat în ultimii ani să revigoreze sectorul vital al turismului, lovit de ani de instabilitate și, mai recent, de pandemia de coronavirus și de războiul din Ucraina.

UPDATE. Ministerul egiptean al Mediului a declarat duminică că două femei au fost ucise într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si