Un poliţist de frontieră şi un angajat de pază au fost ucişi cu sânge rece, iar o altă persoană a fost rănită, după ce unui bărbat de 43 de ani din Tadjikistan nu i-a fost permisă intrarea în ţara vecină. Ulterior, după ce a comis dubla crimă, atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului. A fost rănit şi capturat după două ore, iar acum se află în stare gravă la spital, scrie Observator.

Atacatorul l-a împușcat mai întâi pe un angajat de la firma de pază

Alarma pe Aeroportul Internațional din Chişinău s-a dat la ora 17:00, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă. Totul a pornit după ce angajaţii de la securitatea aeroportului nu l-au lăsat pe un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan, să tranziteze Republica Moldova. A fost momentul în care s-a înfuriat şi a început să se certe cu poliţistul de la frontieră. 

Citește și: Ceartă între doi bărbaţi din Rahova, încheiată cu focuri de armă, sub privirile unor copii

”Persoana a devenit agresivă. A atacat colaboratorul poliţiei de frontieră”, a declarat Procurorul General.

”Din păcate, nemulţumirea unora şi neînţelegerea regulilor statului de drept, duce la tragedii şi pierderi de vieţi omeneşti. Condamnă orice act, care pune în pericol siguranţa şi securitatea poporului nostru”,  a spus Ana Revenco, ministru de interne al Republicii Moldova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În doar câteva minute situaţia a scăpat total de sub control. Un angajat de la firma de pază a vrut să intervină pentru a aplana conflictul şi pentru a-l calma pe bărbat, însă fără succes. Atacatorul i-a luat pistolul poliţistului şi l-a împuşcat mortal. Omul legii a încercat să lupte cu agresorul, însă individul l-a pus la pământ şi l-a împuşcat în cap.

Cei doi bărbați uciși și-au lăsat în urmă familiile îndurerate

”A efectuat împuşcături, din nefericire fiind morţi doi angajaţi. Ulterior, au intervenit organele de forţă. Au încercat negocierea”, a precizat Procurorul General.

Citește și: Scene de coșmar în Botoșani: Un polițist a fost atacat cu toporul de un individ care amenința alți doi oameni. Atacatorul, oprit cu focuri de armă

”Am fortificat anumite activităţi ale noastre, pe aspectul de ordine şi securitate publică, în vederea asigurării mai sporite, mai sporite a anumitor mecanisme, ce ţin de competenţele noastre, ale Institutului Afacerilor Interne şi a altor instituții de forţă”,  a anunțat Viorel Cenăuţeanu, şeful IGP.

Igor Ciofu avea 40 de ani, iar în urma lui a rămas o familie cu trei copii.

Igor Ciofu avea 40 de ani, iar în urma lui a rămas o familie cu trei copii.

[Sursa foto: Captură ecran Observator]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cei doi bărbaţi, ucişi cu sânge rece de cetăţeanul tadjik, aveau toată viaţa înainte. Inspectorul de securitate Igor Ciofu avea 40 de ani, iar în urma lui a rămas o familie cu trei copii. Serghei Muntean avea doar 31 de ani şi lucra în Poliţia de Frontieră din anul 2011. Din păcate, pentru ambii angajaţi ziua de ieri a fost ultima.

”Sincere condoleanţe familiilor. Vreau să spun că au crescut nişte eroi, care vor rămâne veșnic în memoria noastră a colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a fost mesajul transmis de Viorel Cenăuţeanu.

După ce a luat vieţile celor doi angajaţi şi a rănit o altă persoană, atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului. A fost prins după câteva ore şi încătuşat, iar mai apoi dus la spital. Pentru fapta sa, autorul crimelor de la Aeroportul Internaţional din Chişinău riscă o pedeapsă de la 16 la 20 de ani de închisoare.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si