Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), citat de Edupedu.ro,  este vorba despre 300.000 de elevi din medii vulnerabile din România. Mai exact, această sumă de 500 de lei va fi distribuită sub forma unor tichete educaționale, care vor putea fi folosite de părinți și elevi pentru achiziționarea rechizitelor școlare și pentru îmbrăcăminte.

Ei sunt elevii care de la începutul anului școlar  vor primi bani de la stat. 300.000 de copii sunt eligibili. Ce sumă vor primi de la 11 septembrie?

Citește și: An școlar 2023-2024. Când are loc prima vacanță a elevilor?

În anul precedent, mai exact anul școlar 2022-2023, un număr cu 100.000 de elevi mai mare primeau aceste tichete.

Anul trecut, aproximativ 400.000 de elevi au beneficiat de aceste tichete

Voucherele educaționale, cunoscute în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 133 din 7 august 2020 sub denumirea de" tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional," reprezintă carduri cu valoarea de 500 de lei fiecare, destinate acoperirii cheltuielilor aferente materialelor școlare, conform prevederilor OUG-ului menționat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ei sunt elevii care de la începutul anului școlar  vor primi bani de la stat. 300.000 de copii sunt eligibili. Ce sumă vor primi de la 11 septembrie?

Potrivit Ministerului Învățământului și Cercetării, aceste tichete vor fi acordate într-o singură tranșă, cu scopul de a susține achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Citește și: Începutul anului școlar 2023-2024: noi reguli pentru elevi. Cum arată noua lege a Educației?

"Alocarea pentru sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000

euro pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027).

Ca și până acum, ajutorul în valoare de 500 de lei, acordat într-o tranșă unică în fiecare an școlar, se va acorda pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte, grupul țintă vizat de această măsură fiind de circa 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial", se precizează în documentul primit de  Edupedu  în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Citește și: Ce schimbări intră în vigoare la 1 septembrie 2023, cu impact în buzunarul românilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si