Familia Bozai, din satul Breb, județul Maramureș, l-a cunoscut pe Regele Charles în urmă cu 12 ani, când moștenitorul coroanei Regatului a vizitat satul lor. S-au așezat cu el la masă, iar Ioan Bozai l-a salutat cu celebrul său corn, potrivit Stiri Diaspora.

Cuplul de maramureșeni i-au pregătit regelui Charles al III-lea cadouri tradiționale

”Îmi plăcea să lucrez cu lemnul, nu eram eu mare meșter, dar mă învăța socrul, mai furam de la unul, de la altul și am ajuns să lucrez la casele Prințului Charles.

După ce s-au terminat casele, a venit prințul în Breb. Mare bucurie, vine prințul. Și m-a chemat uncheșul, m-am dus am stat la masă cu Prințul Charles, am ciocnit două pahare de afânată”, povestește acesta.

Citește și: EXCLUSIV: Ce reprezintă încoronarea regelui Charles al III-lea pentru Marea Britanie/ Istoric: ”Este cel mai important moment pentru Marea Britanie”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Iar cum obiceiurile spun că în vizită nu mergi cu mâna goală, cei doi soți au pregătit și cadouri tradiționale. ”Am pregătit o horincă de mere. Am pus o sticlă mai mare, pentru că noi mai avem prieteni pe acolo.

O sticlă cu horincă de prune și nelipsita horincă de pere”, mai spune Ioan, potrivit   emaramures.ro.

”Nu m-am gândit niciodată să ajung la un astfel de eveniment, nu am crezut că e cu putință. Dar Dumnezeu pe toate le rânduie, le face cum tebuie. Cu emoții multe, cu bucurie multă”, spune Ileana Bozai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si