Locuri de rugaciune cum rar ne e dat sa vedem se ascund la poalele Muntelui Cozia. Aici, peste Olt, doi calugari care au vrut sa urmeze calea sfintilor de odinioara si-au facut chilii.

Parintele Nectarie: am auzit pe multi vorbind de o stare sufleteasca deosebita pe care o simt in aceste locuri, de o bucurie pe care o au plecan de la aceste chilii

Traiul lor era departe de cel pe care-l stim cu totii. Daniil si Misail isi gaseau mancarea in roadele padurii: fructe, radacini, ciuperci, plante tamaduitoare si coji de mesteacan. In post si-n rugaciune, gaseau linistea sa-i ceara lui Dumnezeu mila pentru semeni. Desi s-au stins demult, marturia puterii celor doi exista!

Protosinghel Misail Dumitrascu, staret: Unii dintre ei s-au rugat la sfinti ca sa le daruiasca prunci. Si au primit. Cunosc personal vreo trei familii care si-au dorit prunci si in decurs de vreo doi-trei ani i-au dobandit. Altii care au dorit sa se casatoreasca.

N-a trecut mult si in apropierea cuviosilor s-a adunat o mica obste de pustnici care se rugau, posteau si privegheau neincetat. Asa ca au ridicat in apropierea grotelor o biserica de lemn, iar cuviosul Daniil a devenit duhovnic al sihastrilor de pe Valea Oltului.


Protosinghel Misail Dumitrascu, staret Manastirea Turnu: aici si-au dorit sa ramana, aici au si ramas. Aici au fost si inmormantati si ca atare dupa 300 si ceva de ani- 400 sunt cinstiti ca sfinti.

Parintele Iosif: Aici la temelia bisericii Varlaam Mitropolitul tarii romanesti dupa ce au trecut la Domnul cei doi sfinti a pus osemintele aici la temelia bisericii in sfantul altar.
Pe piatra se vede scris numele lor.

Cuviosii Daniil si Misail au fost canonizati in luna septembrie si au ca zi de praznuire data de 5 octombrie. Grotele unde au trait si s-au rugat cei doi cuviosi se vad si astazi, iar sihastria lor s-a transformat intr-o manastire frumoasa. Credinciosii care vin aici sa-si aline sufletele spun ca au parte de minuni.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si