La Olimpiada ce s-a desfasurat in perioada 12-23 iulie au participat peste 600 de tineri din 110 tari.

Medaliile de argint au fost obtinute de catre Filip Alexandru Ion (Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti), Mihnea Gabriel Doica si Stefan Tudose (Ambii de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti).

Citeste si: Trei romani au murit, iar alti sase au fost raniti, intr-un accident in Ungaria

Ciprian Mircea Bonciocat si Mihnea Andrei Ocian sunt cei care au luat medalii de bronz, ambii fiind elevi la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, in timp ce Alexandra Timofte a luat mentiune, ea fiind eleva tot la "Tudor Vianu".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Coordonatorul lotului olimpic al Romaniei a fost profesorul universitar doctor, Radu Gologan, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, alaturi de catre lector universitar doctor, Mihai Chis, de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca Olimpiada Internationala de Matematica este cea mai prestigioasa competitie dintre olimpiadele internationale de stiinta.

Felicitari intregii echipe olimpice a Romaniei! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si