Constantin Amaiei se numeste arhitectul care a semnat planurile Catedralei Neamului, cea mai impunatoare cladire a BOR. Constantin Amaiei este din Bacau si conduce o firma de avocatura. Conform Evenimentului Zilei, Amaiei l-a cunoscut pe Patriarhul Daniel pe  vremea cand cel din urma era mitropolit la Iasi, iar arhitectul lucra la Catedrala “Inaltarea Domnului”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Constantin Amaiei a castigat, in urma cu cativa ani, proiectul pentru construirea Catedralei Neamului, iar suma vehiculata pentru proiectare, la acel moment, a fost de 100 de milioane de euro.

Citeste si: Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfiintita pe 30 noiembrie


Firma condusa de arhitectul Constantin Amaiei, cel care a proiectat Catedrala Neamului, are trecut intre lucrarile realizate mai multe din Bacau, cum ar fi Tribunalul, Arena Mall, Universitatea "George Bacovia”.

Catedrala Mantuirii Neamului are termen de finalizare anul acesta, Patriarhul Daniel anuntand ca ar vrea sa faca sfintirea ei pe 30 noiembrie, de “Sf Andrei”, al carui hram il poarta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si