Un ordin al ministrului Mediului, aflat in dezbatere publica, stabileste ca anul viitor vor putea fi ucise aproape 1.700 de animale salbatice protejate de lege. Pentru sezonul de vanatoare 2016-2017, Ovidiu Ionescu a stabilit ca pot ajunge in bataia puştii 552 de ursi, 657 de lupi, 482 de pisici salbatice si 68 de rasi. Toate sunt specii protejate de legislatia nationala si europeană, deoarece se afla pe cale de disparitie.

Justificarea pe care o ofera studiul este aceea ca animalele afecteaza mediul inconjurator si genereaza pagube omului. In ultimul an, respectivele pagube s-ar fi ridicat la 200.000 de euro. Mai multe ONG-uri de mediu contesta insa datele pe care le oferă studiul, pe motiv ca acestea ar fi manipulate in interesul vanatorilor, scrie pressone.ro.
Ordinul a fost scris pe baza unui studiu intocmit de Ovidiu Ionescu, presedintele unei asociatii de vanatori si consilier la Ministerul Mediului. Pe langa aceasta functie, Ionescu mai este director in cadrul institutului care elaboreaza politici cinegetice, precum si reprezentant al mai multor ocoale silvice. Conform ultimei sale declaratii de avere, Ionescu incaseaza bani din 8 surse diferite: 89.651 de lei (Universitatea Transilvania Brasov), 32.491 de lei (Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura), 10.680 de lei (Regia Publica a Padurilor Piatra Craiului), 13.000 de lei (Regia Publica a Padurilor Bucegi), 12.626 de lei (Ocolul silvic Ciucas), 8.851
de lei (Regia Publica Padurile Fagarasului), 14.406 lei (Fundatia Carpati) si 22.869 de lei (Elmia Suedia). In total, Ionescu a castigat 204.574 de lei, adica a avut un venit lunar de 17.000 de lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si