Potrivit jurnaliștilor de la monitorulsv.ro, Teodor a reușit să se califice la două olimpiade naționale, la cea de Biologie și la cea de Științele Pământului, care include biologie, geografie, fizică, chimie, în ambele competiții obținând cel mai mare punctaj la etapele județene.

Tânărul este elev în clasa a XI-a, la profilul matematică – informatică a colegiului „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Citește și: Ligia Deca, testată pozitiv cu COVID-19. Ministrul Educației a fost alături de Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

În ceea ce privește Olimpiada Interdisciplinară Științele Pământului, elevul a fost pregătit de către profesorii: Daniela Zancu- la biologie, Ana Maria Petrașuc- la chimie, Mihai Piticar- la geografie și Nicolae Debren- la fizică, notează sursa citată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În cadrul etapei județene, adolescentul a susținut o probă scrisă, care a durat trei ore, cu subiecte din toate cele patru discipline, urmând ca la etapa națională, care va avea loc la Sinaia, să susțină o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore. Și anul trecut, Teodor a participat la etapa națională, de unde s-a întors cu un premiu special.

Teodor își dorește să facă performanță la biologie

În ceea ce privește faza națională a Olimpiadei de Biologie, elevul de clasa a XI-a s-a calificat cu 99 de puncte din 100.

În 2022, Teodor a făcut parte din lotul lărgit pentru olimpiada internațională de biologie, iar această experiență l-a motivat să participe și anul acesta la olimpiadă.

Citește și: EXCLUSIV: Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din septembrie 2023/ Profesor șah: ”Este o reușită care aduce o serie de avantaje cadrelor didactice, copiilor, elevilor”

„Am învățat cât este de important să fiu într-o permanentă întrecere cu mine însumi și să scriu primele pagini din istoria profesiei ce doresc să o urmez, aceea de medic”, a mărturisit elevul pentru monitorulsv.ro.

Olimpiada Națională de Biologie va avea loc în Iași, în luna aprilie. La Națională, elevii vor susține două probe, una teoretică și una practică.

Citește și: Un elev suspectat de trafic de droguri povestește cu lejeritate cum a fost vizita mascaților: „Mama le-a făcut cafea. E obișnuită săraca”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si