Tanarul a fost admis ca bursier la tabara de vara a Universitatii Stanford din SUA. Tanarul ar vrea sa faca facultatea in strainatate, pentru ca ar gasi mai multe oportunitati de cariera.

Alexandru spune ca a aplicat pentru tabara de vara organizata de Universitatea Stanford pentru ca voia sa aiba o preocupare dupa incheierea anului scolar.

“Am vrut sa am activitate de vara si am vazut posibilitatea de a accesa aceasta tabara si am incercat sa ajung acolo.

Am facut eseurile, doamna profesoara Victoria Olaru m-a ajutat cu scrisoarea de recomandare si am fost acceptat. Am scris trei eseuri: «De ce sunt un elev bun?», «Impactul familiei in succesul meu» si «Activitatile mele extracurriculare». Acestea au avut 600 de cuvinte fiecare si a trebuit sa ma descriu ca elev, ca persoana, cum sunt eu intr-o comunitate, care sunt calitatile mele principale de elev si sa descriu proiectele si concursurile la care am fost. Am scris ca m-am bazat pe ingeniozitate si pe dorinta de a ma perfectiona”, a afirmat Alexandru Oprea.

Dupa absolvirea liceului, Alexandru ar vrea sa mearga la o universitate din Statele Unite, fiind interesat de ingineria electrica. Spune ca isi doreste sa invete peste hotare pentru ca acolo sunt mai multe oportunitati de cariera.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

“Nu imi doresc neaparat Stanford, am o lista mai mare de universitati, in principal americane. Doresc sa studiez inginerie electrica si nu conteaza neaparat universitatea cat conteaza si cum ma orientez dupa universitate. Mi-as dori sa proiectez placi de baza si componente electronice pentru diferite proiecte de dezvoltare.

As putea face facultatea si in Romania, nu consider ca merg in America neaparat pentru avantajul teoretic sau al dotarii universitatii. Consider ca pot gasi mai multe oportunitati de cariera in strainatate, nu merg acolo neaparat pentru studiat deoarece consider scoala romaneasca ca fiind foarte buna”, a spus Alexandru.

Desi este pasionat de fizica si isi petrece mult timp studiind, Alexandru are si alte preocupari. Merge la inot, se plimba cu bicicleta, citeste, unul dintre autorii sai preferati fiind Gabriel Garcia Marquez.

”Stau la liceul pana la ora 13.30, apoi in unele zile am pregatire la fizica, iar in alte zile lucrez pentru diferite proiecte. Ajung la camin pe la ora 17.00 si atunci ma reapuc de teme si ma documentez pentru materiile de a doua zi”, a mai spus Alexandru.

Profesoara Victoria Olaru il descrie pe Alexandru drept un tanar cu ”o putere de munca deosebita”, care trebuie fructificata.

“El are o putere de munca deosebita si trebuie fructificata, mai ales in aceasta perioada, segmentul acesta de varsta care este predispus la acumulari si foarte important la salturi calitative. Asta inseamna ca trece la un alt nivel de gandire, nu este doar o acumulare de cunostinte, nu doar acest lucru se urmareste, ci sa le si prelucram calitativ si sa incepem sa observam cam care este tendinta in stiinta.

in acest fel, gandul meu este sa-i ajut pe copii nu numai sa aiba cunostinte de fizica, ci si ca societatea viitorului, care va fi din ce in ce mai complexa, sa nu-i copleseasca”, a explicat profesoara de fizica.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Tanarul a fost admis ca bursier in cadrul programului «Introducere in inginerie», ce va fi sustinut de catre profesori ai Universitatii Stanford, in perioada 25 iunie – 14 iulie. Pe langa cursurile care vor avea loc dimineata si dupa amiaza, organizatorii au programat si excursii la diverse obiective din zona. Alexandru spune ca nu este pentru prima oara cand merge pe continentul american, el ajungand in anii trecuti la Houston, Toronto si Puerto Rico, pentru diverse concursuri.

News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si