Cornel Dinicu, un afacerist din Prahova este proprietarul Pensiunii Ferma Dacilor din Județul Prahova.

Pompierii caută în continuare persoanele dispărute

Pe data de 26 decembrie, acolo a fost activat Planul Roșu de Intervenție în jurul orei 6:30, din cauza flăcărilor puternice care au cuprins cu repeziciune totul. În total, 22 de persoane erau cazate acolo.

„Pensiunea este formată din parter plus unu.

La acest moment se încearcă localizarea și lichidarea incendiului. Există încă persoane care nu știm dacă s-au autoevacuat sau dacă sunt surprinse la etaj. Așteptăm să termine pompierii intervenția ca să știm exact care este situația”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Patron Ferma Dacilor

Doi adulți și un copil au murit după ce pensiunea în care se aflau a luat foc.

[Sursa foto: Colaj Observator & Facebook]

Citește și: Plan roșu de intervenție în Prahova- o pensiune turistică, în flăcări. Infern pentru turiștii cazați la Ferma Dacilor. Copil găsit mort, alte 7 persoane date dispărute- UPDATE

Doi copii şi doi adulți au fost scoşi fără viaţă din clădirea mistuită de flăcări până în acest moment, iar alte şase persoane, dintre care doi minori sunt căutate în continuare de pompieri. Din fericire, 12 turiști care erau la parter au reușit să se salveze la timp, iar alte două persoane au fost transportate la spital cu arsuri. Conform ultimelor informații, pensiunea nu are autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU Prahova.

Încă nu știe de la ce a izbucnit incendiul devastator, așadar se fac cercetări în acest caz.

Cine este Cornel Dinicu

Ferma Dacilor din Tohani se întinde pe aproximativ 40 de hectare. Proprietarul ei, Cornel Dinicu a construit-o în urmă cu 11 ani, chiar pe meleagurile unde el a copilărit. Locul a avut un real succes, având în vedere conceptul său unic, dar și personalitățile care i-au trecut pragul.

De exemplu, Mark Wiens, un celebrul vlogger a vizitat Ferma Dacilor când a venit în România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați! (…) Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine!”, spunea Horia Constantinescu, președintele ANPC despre pensiune.

El este Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor.

[Sursa foto: Colaj Youtube & Facebook]

Citește și: Bucătar celebru, mort de Crăciun la doar 53 de ani. Gigi Fedeleș era proprietarul Castelului Medieval

Iniția, unitatea de cazare găzduia doar 6 camere, însă pe parcurs s-a ajuns la un număr de 30 de încăperi. De asemenea, acolo au fost și căsuțe în copac, dar și căsuțe dacice. În viitor, Cornel Dinicu își dorea să deschidă și un SPA în zonă pentru a atrage și mai mulți turiști.

”Avem și câteva atuuri față de stațiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de București dar nu se stă în trafic și aglomerație Avem aer curat, natură multă, drumul vinului, multe crame… Zona este în plină dezvoltare, suntem pe paralela 45, pe paralelă cu Chianti

și cu Bordeaux, deci solul este fantastic pentru cultivarea viței de vie. Potențialul zonei este fantastic, totul de dezvoltă accelerat și eu cred foarte tare în proiectul ăsta. Avem de muncă două vieți aici, și pentru următoarele generații ”, declara în urmă cu un an antreprenorul pentru Observator Prahova.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Suferință de Crăciun! O femeie și patru copii mici au fost găsiți fără suflare într-un apartament

Despre trecutul lui Cornel Dinicu

Despre Cornel Dinicu s-a scris că ar fi fost implicat într-o afacere cu diamante extrase din Sierra Leone, din care nu lipseau și numele unor afaceriști ruși conectați la serviciile de informații. Tot afaceristul din Prahova, împreună cu alți doi indivizi ar fi furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur în bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucureştene Regie şi Giuleşti.

”Cornel Dinicu şi cei doi tovarăşi ai săi erau căpeteniile bodyguarzilor din Regie. Bucurenciu a ripostat dur: un complice al lui Dinicu a fost sechestrat şi torturat. Când Poliţia a intrat pe fir, «afacerea» a provocat un adevărat seism public. Poliţiştii au fost acuzaţi de complicitate, s-a descoperit o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări”, scria Evenimentul Zilei.

Se crede că și unul dintre copiii proprietarului s-ar fi aflat în noaptea tragediei în pensiune. Potrivit unor surse, acesta ar avea 9 ani.

”Fiica mea este soția patronului. A simțit că iese fum și l-a sculat pe el (n.r.- pe patronul pensiunii) și a zis: este fum în cameră. Așa au reușit și s-au salvat”, a declarat bunica minorului mort în incendiu, pentru Antena 3 CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si