Close sidebar
Close sidebar

El este singurul fotbalist român care a primit ”Balonul de aur” la un campionat mondial! Romulus Gabor a împlinit 57 de ani

Hunedoreanul Romuls Gabor a făcut senzaţie în 1981, la Mondialul de Tineret din Australia, unde a cucerit ”Balonul de aur” şi ”Gheata de bronz” a competiţiei.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Romulus Gabor este singurul fotbalist român din istorie care a primit trofeul ”Balonul de aur” la un turneu final, Campionatul Mondial de Tineret pentru tineret din 1981, desfăşurat în Australia. Atunci, Gabor a fost numit cel mai bun jucător al competiţiei şi a fost desemnat şi al treilea golgeter al întrecerii, primind ”Gheata de bronz”. Datorită celor 4 goluri marcate de Gabor, România a ocupat locul 3 în ierahia finală, învingând Anglia în finala mică. În 1979, la precedentul turneu mondial de tineret, laureatul fusese marele Diego Armando Maradona, pe care Gabor l-a înlocuit doi ani mai târziu la Antipozi.

Per total, Gabor a jucat 277 de meciuri şi a marcat 60 de goluri în Divizia A, a avut  35 de selecţii în echipa naţională, bifând şi Euro 1984 sub comanda lui Mircea Lucescu. Din păcate, pe vremea când era la Corvinul, în 1987, Gabor a suferit o ruptură a tendonului, într-un meci cu Dinamo, iar accidentarea s-a dovedit fatală carierei hunedoreanului.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Accidentările au fost cele care au pus capăt carierei mele. Poate, dacă aş fi plecat de la Hunedoara, aş fi fost mai protejat ca jucător. Steaua şi Dinamo aveau arbitraje favorabile, iar jucătorii lor erau mai protejaţi, nu erau loviţi, pentru că arbitrii îi protejau. Sunt sigur că, dacă nu ar fi fost accidentările, aş fi făcut parte din «generaţia de aur».

Poate apoi aş fi plecat şi eu. N-ar fi fost târziu, pentru că eu cred că până la 24-25 de ani joci din talent, abia apoi începi să joci şi cu cap", povestea fostul mare fotbalist Romulus Gabor, care ieri, pe 14 octombrie, a împlinit 57 de ani. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI