Întâmplare așa cum rar vezi! Un agent de Poliție al IPJ Cluj a redat bucuria unei familii și, mai presus de toate, a unui copilaș. 

Într-o zi, dis-de-dimineață, în jurul orei 06:00, agentul de Poliție Samir se pregătea să iasă pe teren, atunci când în fața sediului Poliției a văzut un bărbat care plângea.

Nedumerit și curios de ceea ce pățise bărbatul, agentul l-a întrebat ce s-a întâmplat.

„Vă rog din suflet să mă ajutați! M-am nenorocit!”, i-a spus bărbatul.

Citește și: Un polițist local, erou, după ce a salvat o femeie care era pregătită să se sinucidă în apele râului Argeș. Cum a fost găsită femeia?

Bărbatul pierduse borseta în care avea banii pentru vacanța cu familia: „Un an de zile am strâns la ei”

Agentul de Poliție l-a văzut bulversat, trist și îngrijorat, așa că l-a rugat să detalieze ceea ce tocmai i se întâmplase.

„Am pierdut borseta cu banii de concediu. Am pus-o pe mașină când am alimentat și apoi am plecat. Mi-am dat seama după 5 minute. Am oprit, dar nu mai era. M-am întors, am căutat. Nu am găsit nimic. Aveam tot. Acte, banii de concediu. Un an de zile am strâns la ei.

I-am promis copilului o vacanță”, a replicat bărbatul, cu lacrimi în ochi.

Samir a simțit durerea din sufletul omului care se afla în fața lui și îi implora ajutorul. Bărbatul își dorea cu orice preț să își ducă copilașul într-o vacanță specială. Pentru moment, părea că totul este pierdut.

Polițistul i-a garantat bărbatului că îi va găsi borseta și l-a sfătuit să meargă acasă, înștiințându-l că îl va suna de îndată ce are detalii despre caz.

„Nu îmi permit să stric bucuria unui copil”

De îndată, Samir s-a dus să vizioneze camerele de supraveghere din zonă. Timp de o oră, foarte răbdător, s-a uitat pe toate înregistrările din zonă. El a identificat mașina, a verificat tot traseul pe care autoturismul l-a parcurs și a observat momentul când borseta bărbatului a căzut în stradă.

Citește și: FOTO- Doi pompieri dedicați au salvat viața unei persoane, aflată într-o situație de urgență. Ei se aflau în concediu de odihnă: „Felicitări! Suntem mândri de voi!”

La doar câteva momente distanță, o mașină s-a oprit, un bărbat a coborât din aceasta și a luat borseta cu bani. S-a uitat stânga-dreapta pentru a se asigura că nimeni nu îl vede, a urcat în mașină și a plecat. Mașina era pe numele unei firme, dar în scurt timp, Samir a aflat cine o conduce și numărul acestuia de telefon și l-a sunat.

„- Bună ziua, domnule. De la poliție vă deranjăm. Ați cheltuit ceva din bani?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Bună ziua! Din ce bani?

- Banii din borseta pe care acum câteva ore ați găsit-o pe stradă și nu ați adus-o la politie așa cum prevede legea.

- Nu știu la ce vă referiți, eu sunt plecat din oraș. Ce borsetă domnule?

- Cea cu bani și documente!

- Nu am găsit nimic!

- Ba ați găsit. Vă spun unde, ora, cu ce erați îmbrăcat. Veniți la noi sau venim noi la dumneavoastră?

- Haideți că vin eu să clarificăm lucrurile. Mâine ajung.

- Nu ați înțeles, veniți acum. O familie trebuie să plece în concediu. Nu îmi permit să stric bucuria unui copil. Aveți o oră la dispoziție, dacă nu, vin eu!”, a fost conversația dintre Samir și bărbatul care a furat borseta.

Citește și: Alin, un poliţist din Argeş, a devenit erou pentru un bătrân de 70 de ani care s-a înecat într-un restaurant

În mai puțin de o oră, bărbatul care furase borseta s-a prezentat cu ea în fața agenților de Poliție. Din fericire, nu lipsea nimic din ea.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Voiam să o aduc...”, a spus hoțul.

„Vă rog să-i mulțumiți domnului Samir. El mi-a făcut copilul fericit!”

Bărbatul păgubit a intrat în încăpere vizibil uimit, dar și cu tristețe în ochi pentru că toate speranțele sale erau pierdute. A verificat suma de bani și a vrut să-l îmbrățișeze pe cel care o luase de pe stradă.

Păgubitul a vrut să se revanșeze față de pungașul care i-a găsit borseta. Samir l-a împiedicat pe bărbat din a-l îmbrățișa pe hoț.

Ulterior, când a aflat cum s-a rezolvat cazul, bărbatul l-a luat în brațe pe adevăratul erou, pe Samir.

„Vă mulțumesc! Vă mulțumesc! Acum îmi sun soția că putem pleca în vacanță! Cum pot să mă revanșez față de dumneavoastră?”, l-a întrebat bărbatul care era foarte fericit și emoționat.

„Mergeți în concediu și dați-mi un mesaj că ați ajuns cu bine. Faceți copilul fericit”, a replicat Samir.

Citește și: Durere fără margini! Un bărbat a murit în timp ce își salva fiica de la înec. El a lăsat în urmă 13 copii: „A părăsit lumea făcând ceea ce îi place”

În cursul zilei de duminică, bărbatul a ajuns în vacanță și nu a uitat de ceea ce i-a spus agentul să facă. El a sunat la IPJ Cluj și a dat vestea cea mare!

„Sunt… și am ajuns cu bine la destinație. Vă rog să-i mulțumiți domnului Samir. Știe el de ce. El mi-a făcut copilul fericit!”, a mărturisit bărbatul, emoționat.

„Samir este polițist de 17 ani la IPJ Cluj, iar în acest moment lucrează la structura de poliție rutieră. Un caz aparent minor, dar care a redat o imensă fericire unei familii! Felicitări, Samir!”, a fost mesajul postat de colegii săi de la MAI, pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si