Șefa Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a făcut un anunț îngrijorător cu privire la starea vremii din România, în perioada următoare.

Potrivit informațiilor transmise de aceasta, vremea pare că se înrăutățește, iar în unele zone sunt așteptate ninsori. În urma acestora, stratul de zăpadă care se va depune va fi considerabil.

termometru in zapada

Elena Mateescu: "Se va depune strat nou de zăpadă"

[Sursa foto: istockphotos]

Starea vremii în România: "Se va depune strat nou de zăpadă"

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie, a emis noi avertizări cu privire la starea vremii din România. Aceasta a făcut un anunț îngrijorător cu privire la temperaturile, dar și fenomenele meteorologice care se vor înregistra în perioada următoare.

Potrivit datelor transmise de Elena Mateescu, în România sunt prognozate ninsori. Mai mult decât atât, șefa ANM anunță că stratul de zăpadă urmează să se depună în mod considerabil.

"Se întoarce iarna, mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, unde va ninge moderat cantitativ, 10-15 l/mp, se va depune strat nou de zăpadă. Posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare și în nordul și centrul Moldovei dar și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, în sudul și estul Transilvaniei", a deeclarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Astăzi, 20 martie 2024, este Echinocțiul de primăvară: Ce se spune despre această zi în tradiția populară?

vremea

Elena Mateescu, anunț îngrijorător cu privire la starea vremii

[Sursa foto: istockphotos]

În timp ce la munte oamenii trebuie să se pregătească pentru întâmpinarea zăpezilor, în restul țării, oamenii trebuie să se pregătească pentru intensificări ale vântului. De asemenea, vremea este mult mai rece față de media normală a acestei perioade.

"Vorbim de o informare meteorologică valabilă până joi seara la ora 20:00. Vor fi și intensificări ale vântului, cu rafale de 40-50 km/h, în special în partea de est, sud-est dar și în zona de munte, iar în cursul zilei de marți și în zonele vestice. Nu în ultimul rând, din punct de vedere termic, vorbim în aceste zile de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că maximele nu vor mai depăși cel mult 10, posibil 12 grade Celsius în extremitatea de sud-vest a țării, preponderent negative în special în depresiuni, spre 6 grade Celsius, dar și în restul regiunilor este posibil să vorbim despre minime apropiate de 0 grade și chiar ușor sub 0 grade", a mai declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Au început ninsorile în România. În ce zone ninge puternic?

Se pare că ninsorile și-au făcut deja apariția în România. Chiar dacă în calendare este primăvară, vremea nu ține cont de acest lucru. În Iași, ninge ca în povești. Lucrătorii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași atenționează șoferii cu privire la ninsoarea care a acoperit drumurile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Atenție! Se circulă în condiții de iarnă pe DN 24, Poieni- Păun (zona Bucium, intrare municipiul Iași). Echipele de deszăpezire ale DRDP Iași intervin pe acest sector cu lamă și material antiderapant, pentru asigurarea traficului. Circulați cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă!, a declarat DRDP, pe contul de Faceebook. 

De asemenea, ninsori au fost înregistrate și în județe precum Galați și Vaslui. Se pare că iarna se reîntoarce în România, conform antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si