Close sidebar
Close sidebar

Elena Udrea a ieșit din închisoare pentru a petrece timp cu fiica ei: ”Nimănui nu-i pasă de copiii României în general”

Elena Udrea a obținut permisie de la penitenciar și și-a revăzut fiica, care luna aceasta va împlini vârsta de cinci ani. Cele două au petrecut timp împreună la Mănăstirea Ghiughiu.

Stefania Pavel,

Elena Udrea a obținut permisie de la penitenciar și și-a revăzut fiica, care luna aceasta va împlini vârsta de cinci ani. Cele două au petrecut timp împreună la Mănăstirea Ghiughiu.

[Sursa foto: Elena Udrea - Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Elena Udrea, care este închisă la Penitenciarul de femei Târgșor a avut parte de o surpriză de proporții vineri, cu ocazia zilei de Sfânta Maria. Aceasta și-a revăzut emoționată fiica, Eva Maria, care luna aceasta urmează să împlinească vârsta de 5 ani și au petrecut împreună aproximativ trei ore la Mănăstirea Ghighiu, potrivit  Romania Tv.

”Legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii”

Fostul Ministru a scris pe pagina sa de Facebook că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței sale. Mai mult, fostul ministru a spus că deținuții ar trebui să aibă posibilitatea să meargă acasă între 10 și 30 de zile anual. 

Citește și: Elena Udrea a izbucnit în plină grevă a profesorilor: ”Costul lunar cu un deținut e cât trei salarii de profesor sau patru pensii normale”

”Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică aceasta posibilitatea este aproape inexistentă.

Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile”,  a
scris Elena Udrea pe pagina de Facebook.

Fostul Ministru a scris pe pagina sa de Facebook că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar 24 de ore.

[Sursa foto: Elena Udrea- Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Așa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infracțiuni.​Având în vedere interesul superior al copilului față de oricare alt interes, al statului sau al societății, toate instituțiile și organismele internaționale recomandă ca în cazul mamelor de copii minori să se aplice cu precădere pedepse neprivative de libertate. De aceea, ținând cont de nenumăratele recomandări și documente ale instituțiilor UE, statele europene au legislație specială și practici în ceea ce privește pedepsirea mamelor, pușcăria fiind ultima soluție și doar pentru cazuri de pericol social grav”,  a mai scris fostul politician.

”Nimănui nu-i pasă de copiii României în general”

Elena Udrea a precizat că nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni.

Citește și: EXCLUSIV: Ce este oxicodona, drogul folosit de Vlad Pascu/ Medic: ”O supradoză de oxicodonă poate duce la deces”

Elena Udrea- fost ministru al Turismului

[Sursa foto: Elena Udrea- Facebook]

”Nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care exista deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Mulți dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima dată la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu. Deși ar putea să aibă mamele alături, ei sunt obligați să fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru ca nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Și atunci de ce să ne mirăm că se droghează și se prostituează de la 14 ani? P.S. Știu că până nu ajungi să te confrunți personal cu o problemă este mai greu sa o înțelegi, așa că fac următoarea precizare: -de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgșor sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu”, a mai explicat Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute.

[Sursa foto: Elena Udrea- Facebook]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Sunt și mamă și tată și bunic și bonă. Vine și mama Elenei, dar în weekenduri, să mă mai ajute cu cea mică, dar mă descurc destul de bine. A început să întrebe unde e mama. Dorința ei de ziua de naștere este să stea cu mama ei", a declarat Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrean pentru Antena 3 CNN.

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI