UPDATE: O nouă amânare din partea magistraților

Magistrații au amânat hotărârea în cazul Elenei Udrea. Fostul ministru va afla dacă scapă de condamnarea de 6 ani din dosarul Gala Bute peste o săptămână, miercuri, 29.06.2022.

Elena Udrea speră să fie achitată în dosarul Gala Bute, apelând la ultima cale de atac, recursul în casaţie. Cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au amânat luni pentru miercuri 22 iunie luarea unei decizii în acest caz.

Citeste si: Clipe dramatice pentru Elena Udrea. Nu-și poate vedea fiica cât timp este după gratii

Dacă verdictul va fi favorabil fostului ministru, Elena Udrea ar putea merge astăzi acasă să își revadă fetița, iar dacă judecătorii vor respinge recursul, ea va rămâne în arest, în penitenciarul din Târgșor, unde a ajuns după extrădarea din Bulgaria.

Elena Udrea nu poate să își vadă fiica

Soțul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a mărturisit, pentru Antena 3, că nu o poate aduce pe fiica lui să-și vadă mama în închisoare. 

El a explicat de ce: pentru un copil este traumatizant să-și vadă părintele într-o situație de felul acesta, dar mai ales pentru că singura modalitate de a discuta cu fostul ministru este printr-un geam.

Citeste si: Elena Udrea vrea în libertate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Nici nu o pot aduce aici, pentru că discuţia se poartă printr-un geam şi cred că e o traumă pentru un copil ca, după atâta timp, să vină să îşi vad mama în felul acesta”,  a mărturisit Adrian Alexandrov.

Blondina este devastată că nu poate să-și vadă unicul copil. Însă are încredere că se va face recurs la condamnarea ei, pentru că ar fi fost una „abuzivă”.

Citește si:  Elena Udrea declarații de ultim moment despre plecarea ei din România: „Mă duceam în Grecia la medic ca să mai fac un copil”

„Elena are încredere că totuși se poate corecta la recurs condamnarea ei care repet, a fost una abuzivă. Momentan este ok, rezistă şi se pregătește pentru ziua de poimâine”,  a mai spus iubitul Elenei Udrea.

Elena Udrea: „Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?"

Elena Udrea, aflată acum în arest, unde ispășește pedeapsa de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, declară că există anumite persoane care ar vrea ca rejudecarea procesului ei să nu aibă loc.

Elena Udrea a fost extrădată în România, după 64 de zile petrecute în arestul Poliției bulgare. și a ajuns în Penitenciarul Târgșor. 

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care doar mie, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare , declară Elena Udrea.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fostul ministru consideră că a fost condamnată ilegal și că, în cazul unei rejudecări, acuzatorii își vor retrage "declarațiile mincinoase". 

"Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase!

Potrivit Elenei Udrea, judecătorii „sistemului paralel” au executat un ordin de condamnare a politicianului susținut de Traian Băsescu, "împotriva oricăror evidențe din dosar".

"Eu am avut curajul să vin în România acum 3 ani de bunăvoie, să mă supun rejudecării dosarului Gala Bute, crezând că justiția a devenit corectă și independentă după Decizia nr. 685/2018 a CCR și că voi avea parte de lege și dreptate de data asta!

Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir și Ionuț Matei, care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani. Acum mi se spune clar „ție nu vrem să îți aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”, a mai scris Udrea pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si