Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel sentinta din prima instanta, atat pentru Elena Udrea, cat si pentru Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Magistratii au mentinut sentintele pronuntate de instanta de fond si in cazul celorllati inculpati.

Astfel, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de inchisoare cu executare, stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe

Nastasia a primit patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei firme, a primit doi ani si sase luni cu suspendare. Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzatiile de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Elena Udrea declara recent la Romania TV ca "ar fi absurd" sa fie condamnata definitiv in dosarul "Gala Bute" existand in acest moment un document care ii arata nevinovatia. "De ce m-as duce sase ani la puscarie doar pentru ca vor Coldea si Kovesi?", a spus Udrea, care a anuntat ca isi va prezenta cazul Organizatiei Natiunilor Unite.

Udrea sustine ca va reveni in Romania daca dosarul va fi repus pe rol la o instanta "corecta", iar daca acest lucru nu se va intampla, va cauta mijloace ca "acea sentinta sa fie desfiintata la un moment dat".

Ultimul termen in dosarul "Gala Bute" a avut loc in 9 mai, cand magistratii instantei supreme i-au audiat pe Adrian Gardean, martor denuntator, si pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja. Veronel Radulescu, unul dintre avocatii Elenei Udrea, a cerut eliminarea probelor obtinute cu ajutorul SRI, pe motiv ca sunt nelegale, si rejudecarea dosarului. De asemenea, ei su solicitat audierea Elenei Udrea prin videoconferinta, din Costa Rica, solicitare respinsa.

La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor primite de Elena Udrea si de fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obeja, dar si pentru ceilalti inculpati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si