Elena Udrea a transmis un nou mesaj dur din spatele gratiilor pe pagina sa personală de Facebook

Elena Udrea spune că nici anul trecut, nici acum nu i-a fost aprobată permisia de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua fetiței sale, Eva Maria, care va împlini vârsta de 5 ani.

Citește și: Elena Udrea, mesaj după decesul lui Rudel Obreja: „Boala lui s-a declanșat din cauza hărțuirii”

Fostul ministru al Turismului își exprimă revolta față de decizia conducerii penitenciarului Târgșor printr-un mesaj tăios.

Elena Udrea: "Judecătorii nu fac nicio diferența între un criminal și o mama cu 7 copii"

"Desi legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistenta.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetenta sau comoditate, refuza sa acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face ca nu vede cum legea este incalcata si nu se respecta dreput legal la permisii!

Situația este cu atât mai gravă la Targsor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenta mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile", a

scris duminică Elena Udrea.

.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

Elena Udrea acuză sistemul că nici macar "aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile", care exista deja în lege, nu este aplicată. 

"La noi, nu doar ca nu ii pasa nimanui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice fapta, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mama cu 7 copii, condamnata pentru furturi din magazine sau falsuri", spune Elena Udrea.

Elena Udrea culege mere și scrie imnul național la dictare ca să poată obține o zi liberă acasă

Avocata Elenei Udrea a explicat că fostul ministru a cules mere și a scris imnul național la dictare doar pentru a obține credite care să-i permită obținerea unor zile libere. 

"Nu se dorește ca Elena Udrea să poată să petreacă măcar o zi dacă nu mai multe, cum prevede legea, cu familia, cu fetița ei în special", a precizat avocatul Silvia Uscov la Antena 3.

Avocata fostei politiciene a mai spus: "Lucrează, a fost la cules de mere, este un loc anume, ca o plantație de mere, unde deținutele pot face activități agricole. Sunt unele activități care, pentru persoanele cu studii superioare nu cred că duc la reabilitare, dar numai așa poți să obții anumite credite: să scrii imnul național după dictare de nu știu câte ori

sau să reciți poezii..."

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În luna martie 2023, magistrații Înaltei Curți au decis că Elena Udrea va rămâne în arest și au respins definitiv contestația depusă de avocații acesteia.

Fostul ministru al Turismului a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica, unde a cerut azil politic.

În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

În rejudecare, pedepsele au fost păstrate, iar toate căile de atac au fost epuizate.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si