UPDATE. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a amânat pronunțarea, luni 16 septembrie, pe cererea de revizuire a pedepsei depusă de Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

Pronunțarea în cazul Elenei Udrea a fost amânată pentru data de 1 octombrie.

Citește și: IPS Teodosie face noi declarații controversate! Arhiepiscopul Tomisului, înverșunat împotriva femeilor care fac asta: „O schimonosire”

Fostul ministru al Turismului a fost condamnat definitiv, în 2022, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.  

Elena Udrea a făcut acum o cerere de revizuire a sentinței în baza unui document SRI care ar afirma că ea ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false.

Elena Udrea, eliberată înainte de alegerile prezidențiale din 2024?

Elena Udrea speră că va fi eliberată dacă Instanța Supremă va pronunța luni o decizie favorabilă în cazul ei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Eliberarea Elenei Udrea din penitenciar, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, ar putea constitui un moment important, fostul ministru spunând în mai multe rânduri că are ”multe de spus”.

elena udrea

Elena Udrea, condamnare de 6 ani în dosarul "Gala Bute"

[Sursa foto: Facebook]

Cât mai are Udrea de executat din sentința în dosarul "Gala Bute"

În continuare fostul ministru al Turismului se află în Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, acolo unde are de executat o pedeapsă de 6 ani în dosarul Gala Bute.

În luna decembrie, Elena Udrea a încercat să scape de închisoare, însă instanța a respins ca inadmisibilă această cerere de revizuire a deciziei de condamnare.

Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei, în aprilie 2022, şi a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia, fiind dusă în Penitenciarul Târgșor, unde ar mai avea de stat încă patru ani.

Elena Udrea a fost reţinută de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădată. Ea a dat vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România. Solicitarea i-a fost respinsă, astfel că a fost adusă în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Elena Udrea, separată de fiica ei, Eva Maria

Elena Udrea nu poate beneficia de permisie din penitenciarul Târgșor pentru a-și vedea fiica din cauza faptului că a încercat să fugă din țară, conform declarațiilor făcute de conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pentru că nu poate beneficia de permisie, Elena Udrea rămâne profund afectată de separarea de fiica sa, Eva Maria, de care este despărțită de doi ani.

Fostul ministru i-a transmis fiicei sale un mesaj emoționant în prima zi de școală, recunoscând că această zi nu este așa cum și-ar fi imaginat-o.

Udrea și-ar fi dorit să fie alături de fiica sa, să-i țină mâna și să o sprijine în această nouă etapă a vieții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si