Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost astăzi audiată de trei judecători din Bulgaria, în cadrul procesului său de extrădare. Aceasta le-a mărturisit magistraților că speră ca măcar în Bulgaria să aibă parte de "un proces real", în timp ce avocata ei a invocat faptul că Elena Udrea va fi persecutată politic dacă va fi extrădată în România.

Elena Udrea rămâne în Bulgaria

Magistrații din Bulgaria au amânat, miercuri, cu cinci zile pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România, pentru a ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute .  

Totodată, judecătorii au hotărât să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.  

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.  

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie.

Ce le-a spus Udrea magistraților din Bulgaria

Elena Udrea le-a spus magistraţilor din Bulgaria că nu doreşte să fie predată oficialităţilor din România.  "Nu ştiu dacă voi repeta ce au spus avocaţii, că nu am înţeles în totalitate ce au spus. Dar plec de la convingerea că de data asta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Plec de la convingerea că stau în faţa unor judecători care au venit să asculte situaţia în care mă aflu, să analizeze probele şi să ia o decizie corectă, legată şi curajoasă. 

Aş spune că este o ocazie nu doar de a soluţiona o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justiţia din România, este un caz de justiţie europeană. Decizia care se cere a fi executată prin acest mandat european de arestare s-a dat în România nu doar cu încălcarea legilor româneşti, cu încălcarea Constituţiei României, ci şi cu încălcarea decizie Curţii de Justiţiei a Uniunii Europene",  a declarat fostul ministru al Turismului din România în faţa magistraţilor.

"Ca fost ministru şi om politic ştiu că întotdeauna în clasamentul ţărilor europene România şi Bulgaria ocupă ultimele 2 locuri. Aveţi ocazia să arătaţi că în justiţie Bulgaria este înaintea României. Trebuie mult curaj pentru o decizie corectă şi legală în cazul meu.(...) Sunt sigură că statul român îşi va retrage şi acest mandat european la adresa mea. Vom fi în aceeaşi situaţie ca acum 3 ani, dar eu voi fi stat în puşcărie. Am un copil acasă şi viaţa mea continuă să fie distrusă aşa cum este de 8 ani. În speranţa că veţi analiza curajos cazul meu, vă mulţumesc", a adăugat Elena Udrea.

Avocata Elenei Udrea susține că aceasta a fost ameninţată cu moartea

Avocata fostului ministru al Turismului a declarat că a fost ţinută în România în condiţii umilitoare şi că a primit ameninţări cu moartea în arest.

De asemenea, aceasta susţine că cea pe care o reprezintă în instanță va fi persecutată politic dacă va fi extrădată în România.  "Udrea nu e pe placul actualului Guvern din România şi e periculos să se întoarcă",  a declarat avocata.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Procuratura cere să se pună în executare mandatul. În ceea ce privește amenințările la adresa vieții lui Udrea în România, instanța de la Blagoevgrad a stabilit că informațiile furnizate de avocații lui Udrea ar putea fi de folos autorităților române. Apărarea dorește ca Instanta să elibereze un permis de ședere în Bulgaria a Elenei Udrea. Acesta a mai cerut României să se abțină de la a solicita extrădarea din cauza amenințării cu rele tratamente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si