Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fiind nefondate recursurile în casație formulate de Elena Udrea și Rudel Obreja. Decizia magistraților este definitivă. Cei doi sunt condamnați la șase, respectiv cinci ani în dosarul Gala Bute. 

„Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr.

2303/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului”, potrivit minutei ÎCCJ.

Citeste si: O victimă a incendiului de la Colectiv a devenit mamă la 7 ani de la tragedie

elena udrea

Elena Udrea rămâne în închisoare.

Decizia magistraților este definitivă

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șapte ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. Aceasta a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței din 7 aprilie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

În aceeași zi, Elena Udrea a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul Bulgariei, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia. 

Aceasta a stat în arest preventiv până pe data de 10 iunie, când autoritățile din Bulgaria au decis extrădarea sa și a fost adusă în România pe 16 iunie. Și Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în același dosar „Gala Bute”.

Citeste si: Cinci persoane au fost rănite într-un accident rutier unde au fost implicate două autoturisme

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Povestea dramatică prin care a trecut Angela Rusu: "Trebuie să am mare grijă". Aspectele sensibile ale vieții sale- radioimpuls.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

Elena Udrea a solicitat să fie achitată, susținând că este ținută ilegal în închisoare:  „Eu stau ilegal în pușcărie de șase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunțuri au ajuns la pușcărie. În schimb, cei care au avut atribuții în minister au scăpat. Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute (…) Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare”.

Citeste si: O casă a fost incendiată în urma unui conflict dintre doi frați. A fost deschis dosar penal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si