Magistrații Înaltei Curți au decis că Elena Udrea va rămâne în arest și au respins definitiv contestația depusă de avocații acesteia.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin.

Citește și: VIDEO- Mama unui deținut și-a dat foc în fața Penitenciarului din Ploiești, în semn de protest

(2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului.Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023”, se arată în minuta ÎCCJ.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Ioana Băsescu și Elena Udrea, sentință finală

Avocata Elenei Udrea face declarații

Avocata Elenei Udrea a făcut primele declarații: ”Nu am discutat despre vinovăție sau nevinovăție, am discutat despre faptul că este într-o detenție nelegală, a fost judecată de două complete, atât în prima instanța, cât și de instanța de apel care nu au fost compuse în mod legal, nici conform legislației din România, nici conform standardelor europene.

Citește și: Elena Udrea trăiește în condiții de lux la penitenciarul Târgșor

Șansele (n.r să fie eliberată) sunt maxime dacă ne raportăm la lege, dacă ne raportăm la doamna Udrea, o să vedem, se pare că la doamna Udrea legea nu se aplică în niciunul dintre dosarele dumneaei, nicio instanță nu vrea să aplice legea, că noi doar atât solicităm. Să fie judecată, exact cum au fost judecați și alții.

Citește și: Elena Udrea, mesaj după decesul lui Rudel Obreja: „Boala lui s-a declanșat din cauza hărțuirii”

Aceste aspecte (n.r. că se crede nevinovată), în măsura în care vom obține rejudecarea acestui dosar, vor fi menționate în fața instanței la Înalta Curte pentru a se vedea nevinovăția dumneaei. Aceste aspecte au fost reluate, de fapt, și în recursul casației care a fost respins și în noiembrie. Astăzi a rămas să se pronunțe, dacă nu, se amână pronunțarea”, a spus avocata Elenei Udrea pentru Ceausescu Marian.

Citește și: Nicuşor Dan vrea un nou mandat de primar general al Capitalei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si