Deși inițial Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Elena Udrea şi Ioana Băsescu nu mai răspund în fața legii, DNA a atacat decizia cu recurs în casaţie. Acum, urmează ca procesul să înceapă pe data de 22 noiembrie. Dacă se dovedește că legea a fost aplicată greșit, judecătorii vor rejudeca acest caz.

Cum au fost pedepsite Elena Udrea și Ioana Băsescu?

Cele două sunt acuzate că au încălcat legea în 2009, atunci când au colectat fonduri pentru campania electorală a lui Traian Băsescu. Elena Udrea a primit o condamnare din partea Curții de Apel București de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani în anul 2021. De asemenea, judecătorii i-au confiscat sumele de 691.029,63 de lei, 918.864 de lei şi 305.118 lei.

Elena Udrea

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ion Iliescu ar fi ajuns la spital pentru efectuarea unor analize. Fostul Președinte al României a fost lăsat acasă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și Ioana Băsescu a primit o condamnare la 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. În luna iulie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat mai exact că procesul penal a încetat deoarece că faptele s-au prescris, însă, în luna august DNA a atacat decizia ÎCCJ. 

Acuzațiile care li se aduc Elenei Udrea și Ioanei Băsescu

DNA le acuză pe Elena Udrea și pe Ioana Băsescu în contextul în care „în cursul anului 2009, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”.

Totodată, Elena Udrea este acuzată că obținea banii din campanie pe cale nelegală. De altfel, ea ar fi coordonat atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare, se arată în rechizitoriu.

Imagina reprezentativă pentru Direcția Națională Anticorupție

 

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Elena Udrea, mesaj de ziua de naștere a fiicei sale: ”Să rămâi plină de iubire în ciuda acestei grele încercări prin care trebuie să treci”

Ancheta a fost îngreunată cel mai mult din cauza Elenei Udrea care mai întâi a fugit în Costa Rica în anul 2018, iar în anul 2022 a recurs din nou la un astfel de gest.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si