Close sidebar
Close sidebar

Elena Udrea, verdict privind expulzarea în România

Emoții pentru Elena Udrea, reținută în Bulgaria de aproape o lună în timp ce vroia să fugă în Grecia. Cererea de extrădare în România se află azi din nou pe masa judecătorilor bulgari.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Miercuri, 18 mai, Curtea de Apel din Sofia decide dacă admite sau nu contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele ei.

Citeste si: VIDEO| Elena Udrea primește o nouă amânare privind extrădarea în România. Ce s-a întâmplat cu avocata ei chiar în ziua deciziei

În primă instanță judecătorii au decis ca Elena Udrea să fie trimisă în România pentru a-și executa decizia de 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea, în fața Curții de Apel din Sofia

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. Ea a mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia.

Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele. Curtea de Apel din Sofia a amânat de două ori pronunțarea sentinței finale.

În data de 10 mai, unul dintre apărătorii bulgari ai fostului demnitar nu a mai putut ajunge în sala de judecată din cauza unui incident în urma căruia a suferit o accidentare la cap. Judecătorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La termenul anterior, Elena Udrea  s-a prezentat alături de un singur avocat la procesul de la Curtea de Apel din Sofia unde a solicitat amânarea procesului în așteptarea unor documente, inclusiv din România.

În mai puțin de 24 de ore,  Elena Udrea va afla dacă va fi sau nu extrădată pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare în România, în dosarul Gala Bute.

[Sursa foto: Facebook]

Elena Udrea a solicitat azil politic în Grecia

Elena Udrea a cerut azil politic în Grecia şi permis de ședere în Bulgaria, unde şi-a închiriat o casă pe un termen destul de lung. 

Acest termen ar fi trebuit să fie judecat în urmă cu o săptămână, dar fostul ministru al Turismului a reuşit să obţină o amânare, pe motiv că apărătorii ei nu au putut ajunge la proces. 

Citeste si:  Elena Udrea face bani și din spatele gratiilor. Metoda prin care blondina își întregește averea

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a explicat care este procedura în privinţa extrădării Elenei Udrea.   "Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră" a declarat Lucian Bode, la Palatul Parlamentului.

Din momentul în care va fi predată autorităţilor din România, cel mai probabil terestru, pentru că suntem aproape de graniţa cu Bulgaria, Elena Udrea va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor, acolo unde va petrece trei săptămâni în carantină, în regim închis. 

Citeste si:  Cum arată casa de protocol în care a locuit Traian Băsescu. A fost eliberată, dupa ce fostul Preșdinte al României a fost declarat colaborator al Securității

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI