Un caz șocant a avut loc în Cluj, după ce un elev în vârstă de 15 ani a ajuns la spital, după ce a combinat nicotină cu o băutură energizantă

Un profesor a fost cel care a dat alerta

Evenimentul a avut loc miercuri, într-o școală din Apahida, județul Cluj. Cel care i-a salvat viața a fost un profesor, care a dat alerta.

"La data de 28 februarie 2024., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, aflaţi într-o unitate de învăţământ din localitatea Apahida au fost anunţaţi de către un cadru didactic despre faptul că un elev al şcolii acuză stări de rău.

Elevul, care a menţionat că a consumat nicotină şi o băutură energizată a fost preluat ulterior de un echipaj medical şi transportat la spital în vederea efectuării investigaţiilor medicale de specialitate” au anunțat, joi, reprezentanții IPJ Cluj.

Citește și: Cine a fost Chris, tânărul de 16 ani care și-a pierdut viața pe terenul de fotbal? În urmă cu un an a suferit o operație la inimă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Băiatul consumase nicotina sub formă de pliculețe. În această formulă, substanța se poate achiziționa cu ușurință de pe internet.

Ce conțin energizantele?

În urma unui interviu oferit pentru Antena3, Tudor Ciuhodaru a explicat, pe pagina personală de Facebook, pericolul la care se expun consumatorii energizantelor.

Combinația letală care se regăsește în energizante este cofeina și zahărul. Atât cofeina, cât și zahărul, se află în cantități uriașe într-o doză de energizant.

Consumat în exces sau în timp ce se efectuează exerciții fizice, se fumează sau în combinație cu alcoolul, energizantele pot deveni fatale, avertizează doctorul Tudor Ciuhodaru într-o postare pe rețelele sociale.

Citește și: Ce conțin energizantele? Combinația care îi ucide pe consumatori

"Toți ar trebui să știm asta. Băuturile energizante conțin o combinație potențial letală. Am tras de mai multe ori semnalul de alarmă referitor la consumul de băuturi energizante la copii și adolescenți.

Se prăbușesc din senin, stopul cardiorespirator se instalează brusc, adesea nu există semnale de alarmă! De aceea, mai ales când faceți sport, ați consumat alcool sau ați fumat, feriți-vă de energizante!", a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si