Close sidebar
Close sidebar

Elev de clasa a XII-a, la iesirea din BAC: „Lucrez deja în securitate biometrica. Nu mai am ce sa invat la Politehnica si alte facultati din Romania sau din Europa”

Examenul de Bacalaureat s-a terminat vineri, 8 iulie, cu proba la alegere corespunzatoare profilului. În functie de preferinte, elevii au ales sa dea BAC-ul din Biologie, Chimie, Psihologie, Geografie, Logica sau Informatica.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Elev de clasa a XII-a, la iesirea din BAC: „Lucrez deja în securitate biometrica. Nu mai am ce sa învat la Politehnica si alte facultati din Romania sau din Europa”
Examenul de Bacalaureat s-a terminat vineri, 8 iulie, cu proba la alegere corespunzatoare profilului. În functie de preferinte, elevii au ales sa dea BAC-ul din Biologie, Chimie, Psihologie, Geografie, Logica sau Informatica. Printre cei care au dat examen la informatica a fost si Viorel Baicu, un elev din Lugoj care a declarat la iesirea din examen ca facultatile din Romania si din Europa sunt sub nivelul sau de cunostinte
Peste 4.300 de elevi din judetul Timis au participat la editia din 2016 a examenului de Bacalaureat. Cele mai grele au fost probele scrise, iar luni a fost proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Cinci elevi din judetul Timis au fost eliminati la aceasta proba. Joi, a fost proba la Matematica, de unde a fost eliminat un elev, fiul primarului din comuna Tomesti. De la ultima proba, sustinuta vineri, nu a fost niciun elev eliminat.
„Elevii au înteles ca examenul este unul foarte serios si nu este de joaca”, au gasit explicatia reprezentantii Inspectoratului scolar Timis. Elevii care au sustinut BAC-ul la Colegiul „Iulia Hasdeu”, din Lugoj au declarat la iesirea din examen ca subiectele au fost foarte accesibile. O tanara care a dat BAC-ul la Geografie a spus ca ia sigur peste 9. Absolventa a mai declarat ca vrea sa urmeze cursurile Facultatii de Drept din Timisoara pentru a urma o cariera în avocatura.
Declaratia zilei a oferit-o, însa, Viorel Baicu, un elev de la Colegiul Iulia Hasdeu, care a dat BAC-ul din Informatica. Întrebat daca vrea sa urmeze, ca si colegul sau, cursurile Universitatii Politehnica, Viorel Baicu a spus ca nu vrea sa mearga la nicio facultate pentru ca a depasit deja nivelul de cunostinte pe care i l-ar putea oferi vreo facultate din Romania sau din Europa. „Eu lucrez de doi ani în securitate biometrica, recunoastere faciala, recunoastere de amprente si lucruri de genul acesta care ne ajuta sa scapam de parole.
Lucrez cu cea mai mare firma care se ocupa de asa ceva. Firma are  mai multe tehnologii dezvoltate, am contribuit la dezvoltarea lor si cel mai mare castig a fost experienta. Nu mai am ce sa învat la Politehnica sau alte facultati din Romania sau Europa. Eventual, m-as duce la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din America. E singura facultate la care m-as duce ”, a declarat tanarul care vrea sa îsi deschida propria afacere în domeniul it.
„Pot dezvolta o aplicatie care sa devina populara si sa fie cumparata de unul dintre giganti pana la sisteme de securitate pentru institutiile publice sau guverne”, a mai declarat Viorel Baicu.
Acesta s-a facut remarcat deja în industria IT. La editia din 2015 a HackTM, un eveniment dedicat tinerilor pasionati de IT, Viorel a dezvoltat, alaturi de alti doi tineri o aplicatie care promite sa revolutioneze industria auto. „Pe scurt, am imaginat un sistem complet care se pune în masina si înlocuieste sistemul multimedia actual, cu ecranul acela pe care îl stim toti si pe care fiecare producator îl customizeaza cum vrea. Noi luam acel sistem si îl înlocuim cu sistemul nostru, CaroOS, care se conecteaza la mufa de diagnoza a masinii si astfel ia datele. Sistemul are si un Appstore. Punem în mana dezvoltatorilor de aplicatii toate datele pe care masina le ofera prin acea mufa de diagnoza OBD, iar ei pot face ce aplicatii vor, doar imaginatia este limita. Sistemul va fi, în viziunea noastra, unic pentru toate automobilele. Ca sa zisc asa, noi oferim ciocanul si cuiele, iar dezvoltatorii sunt invitati sa bata cuiele în scanduri asa cum vor ei”, a declarat Viorel pentru redesteptarea.ro, dupa obtinerea premiului la HackTm 2015. Aplicatia a fost prezentata si în cadrul emisiunii I Like IT de la Pro Tv. Dezvoltatorii acestei aplicatii au spus ca inventia lor poate revolutiona industria auto.
Citeste mai mult: adev.ro/o9zzn8

Printre cei care au dat examen la informatica a fost si Viorel Baicu, un elev din Lugoj care a declarat la iesirea din examen ca facultatile din Romania si din Europa sunt sub nivelul sau de cunostinte.

Peste 4.300 de elevi din judetul Timis au participat la editia din 2016 a examenului de Bacalaureat. Cele mai grele au fost probele scrise, iar luni a fost proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Cinci elevi din judetul Timis au fost eliminati la aceasta proba.

Joi, a fost proba la Matematica, de unde a fost eliminat un elev, fiul primarului din comuna Tomesti. De la ultima proba, sustinuta vineri, nu a fost niciun elev eliminat.

„Elevii au înteles ca examenul este unul foarte serios si nu este de joaca”, au gasit explicatia reprezentantii Inspectoratului scolar Timis. Elevii care au sustinut BAC-ul la Colegiul „Iulia Hasdeu”, din Lugoj au declarat la iesirea din examen ca subiectele au fost foarte accesibile. O tanara care a dat BAC-ul la Geografie a spus ca ia sigur peste 9.

Absolventa a mai declarat ca vrea sa urmeze cursurile Facultatii de Drept din Timisoara pentru a urma o cariera în avocatura. Declaratia zilei a oferit-o, însa, Viorel Baicu, un elev de la Colegiul Iulia Hasdeu, care a dat BAC-ul din Informatica.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Întrebat daca vrea sa urmeze, ca si colegul sau, cursurile Universitatii Politehnica, Viorel Baicu a spus ca nu vrea sa mearga la nicio facultate pentru ca a depasit deja nivelul de cunostinte pe care i l-ar putea oferi vreo facultate din Romania sau din Europa.

„Eu lucrez de doi ani în securitate biometrica, recunoastere faciala, recunoastere de amprente si lucruri de genul acesta care ne ajuta sa scapam de parole. Lucrez cu cea mai mare firma care se ocupa de asa ceva. Firma are  mai multe tehnologii dezvoltate, am contribuit la dezvoltarea lor si cel mai mare castig a fost experienta. Nu mai am ce sa învat la Politehnica sau alte facultati din Romania sau Europa. Eventual, m-as duce la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din America. E singura facultate la care m-as duce ”, a declarat tanarul care vrea sa îsi deschida propria afacere în domeniul it.

„Pot dezvolta o aplicatie care sa devina populara si sa fie cumparata de unul dintre giganti pana la sisteme de securitate pentru institutiile publice sau guverne”, a mai declarat Viorel Baicu.

Acesta s-a facut remarcat deja în industria IT. La editia din 2015 a HackTM, un eveniment dedicat tinerilor pasionati de IT, Viorel a dezvoltat, alaturi de alti doi tineri o aplicatie care promite sa revolutioneze industria auto.

„Pe scurt, am imaginat un sistem complet care se pune în masina si înlocuieste sistemul multimedia actual, cu ecranul acela pe care îl stim toti si pe care fiecare producator îl customizeaza cum vrea. Noi luam acel sistem si îl înlocuim cu sistemul nostru, CaroOS, care se conecteaza la mufa de diagnoza a masinii si astfel ia datele. Sistemul are si un Appstore. Punem în mana dezvoltatorilor de aplicatii toate datele pe care masina le ofera prin acea mufa de diagnoza OBD, iar ei pot face ce aplicatii vor, doar imaginatia este limita. Sistemul va fi, în viziunea noastra, unic pentru toate automobilele. Ca sa zisc asa, noi oferim ciocanul si cuiele, iar dezvoltatorii sunt invitati sa bata cuiele în scanduri asa cum vor ei”, a declarat Viorel pentru redesteptarea.ro, dupa obtinerea premiului la HackTm 2015. Aplicatia a fost prezentata si în cadrul emisiunii I Like IT de la Pro Tv.

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Dezvoltatorii acestei aplicatii au spus ca inventia lor poate revolutiona industria auto.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI