Un autocar cu peste 30 de persoane s-a răsturnat  în noaptea de vineri spre sâmbătă, la intrarea în Pașcani. În accident au fost implicați mai mulți elevi din Botoșani, din cadrul Ansamblului „Flori de Măr” din Curtești, care se deplasau la un festival în Slobozia.

Citește și: Un autocar cu un ansamblu folcloric, răsturnat în județul Iași. 25 de victime, inclusiv 12 copii

Medicii au anunțat imediat după accident că o elevă de 15 ani are ambele brațe amputate, ea fiind preluată de un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„Politraumatism prin accident rutier (pasager autocar). Amputație totală de braț stâng. Amputație parțială braț drept. Traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței. Plăgi contuze hemifacies drept și regiunea fronto temporală dreaptă”, a precizat dr. Diana Cimpoeșu.

În această dimineață, familia Alexiei, liceana care în urma accidentului a avut ambele brațe amputate, a dat veștile mult așteptate: medicii au reușit ceea ce la început părea a fi imposibil, scrie Botosaneanul.ro.

Operație de 15 ore pentru replantarea celor două brațe ale fetei

O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a reuşit, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie, să replanteze braţele fetei de 15 ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. În sala de operaţii practic au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri. Fără suportul şi participarea tuturor acestor colegi, practic un singur om nu ar fi putut să realizeze nimic, nu ar fi avut cum să ajungă la vreun rezultat la acest copil", a declarat Sidonia Susanu, medicul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului pentru

Copii "Sf Maria".

Citește și: Cinci persoane au nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui grav accident rutier din Vaslui

Ea a declarat, totodată, că fetiţa este detubată şi respiră singură. 

"Sperăm să aibă o evoluţie bună. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi că intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85%", a declarat Sidonia Susanu.

Minune de Crăciun pentru Alexia

Alexia Tudose era membră a ansamblului folcloric „Flori de Măr” din Curtești și urma să danseze alături de colegii săi la un festival în Slobozia, potrivit Botosani News.

Fata este elevă a Colegiului Național AT Laurian și s-ar fi alăturat cu puțin timp în urmă ansamblului folcloric, spunând că este pasionată de dansuri și muzică populară.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

alexia botosani accident

Alexia Tudose este membră a ansamblului folcloric „Flori de Măr” din Curtești și urma să danseze alături de colegii săi la un festival în Slobozia

[Sursa foto: Botosani News]

Medicul a ţinut să precizeze că tratamentul acestui copil a început încă de la locul accidentului, a continuat în Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Paşcani, iar ulterior în autospeciala care a transferat-o la Spitalul pentru Copii din Iaşi şi chiar în UPU de la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Astfel, echipa de medici din sala de operaţie a fost pregătită din timp cu tot ce a fost necesar pentru ca pe parcursul celor 20 de ore intervenţii chirurgicale să fie prevenite şi tratate orice modificări ale statusului biologic al pacientului.

Alexia are nevoie de un program intens de recuperare

Coordonator al echipei medicale care a efectuat operaţia, dr Sidonia Susanu a precizat că fata va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie. Medicul a menţionat că adolescenta va rămâne internată în ATI şi în următoarele 5-7 zile, pentru tratament suportiv.

"Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună. Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor. După trecerea fenomenelor inflamatorii acute, în 3-5 zile va mai urma reconstrucţia structurilor nervoase ale membrului superior stâng, după care, după încă 3-4 zile, acoperirea defectelor cutanate", a declarat dr Sidonia Susanu.

Mesaj de mulțumire din partea familiei Alexiei 

”Mulțumim tuturor pentru empatia cu situația Alexiei, pentru susținere și implicare, mulțumim din suflet oamenilor care au reacționat prompt în aceste momente, deși poate nu mai interacționam unii cu alții în vreun fel. Sunteți minunați, vă dorim sănătate și vă dorim ca NICIODATĂ să nu cunoașteți trăirile care ne-au încercat pe noi în ultimele ore! Sărbători fericite și binecuvântate!”, este mesajul familiei Alexiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si