Eleva în vârstă de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu, în timp ce era la școală, în comuna clujeană Geaca, a murit, în cursul zilei de marți, la Spitalul de Copii din Cluj. 

Ea a fost internată pe secția de Terapie Intensivă și a fost asistată de aparate până în ultimul moment, pentru a-i menține funcțiile vitale. 

Citește și: Fetița înecată cu jeleu, în comă profundă

Cum s-a petrecut incidentul?

Joi, la data de 26 aprilie, în timp ce se afla la școală, adolescenta a rămas fără aer într-o pauză, la scurt timp după ce s-a înecat cu un jelu. Colegii săi au văzut-o cum se chinuie să respire, dar nimeni nu a intervenit. Apoi, ea s-a prăbușit la pământ, inconștientă.

Din nefericire, nimeni din jurul ei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, care în majoritatea situațiilor de acest fel îi salvează pe oameni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei prezenți la scenă au sunat la 112, iar primii care au încercat să îi acorde primul ajutor au fost cei de la cabinetul din comună care au început manevrele de resuscitare în scurt timp.

Ulterior, la școala unde învăța tânăra a ajuns și un echipaj SMURD, iar paramedicii au continuat resuscitarea.

Citește și: O femeie a murit după ce a mâncat o bomboană gumată cu Cannabis

Singura ambulanță cu un medic, din zona Dej-Gherla, a reușit să ajungă la școală după o oră. Echipajul medical a reușit, de această dată, să-i deblocheze căile respiratorii fetei, pentru că jeleul era lipit de laringe.

Apoi, la aproximativ 10 minute distanță, inima fetei a început să bată și a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii din Cluj.

Copila a murit la spital

Tânăra a ajuns în stare gravă la unitatea spitalicească, având nevoie de suport mecanic pentru a-i menține funcțiile vitale. Din nefericire, în cursul zilei de marți, la data de 2 mai, ea a încetat din viață.

Citește și: Medicii fac noi declarații în cazul copilei de la Cluj. Aceasta se află în comă după ce s-a înecat cu un jeleu

După aproape o săptămână pe terapie intensivă, în comă profundă, starea s-a agravat zi de zi, iar organele ei au cedat unul după altul.

Atât martorii cât și cei care au auzit despre cazul tragic al copilei sunt de părere că lucrurile puteau sta altfel, iar ea putea supraviețuit, dacă s-ar fi găsit rapid o ambulanță dotată corespunzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si