Mai multe percheziții au avut loc miercuri în județele Dâmbovița, Prahova și Brăila la persoane suspectate de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Clipe groaznice trăite de mai multe tinere

Mai multe probe au ajuns în atenția anchetatorilor, iar în total șase persoane au recrutat femei vulnerabile, inclusiv persoane sub 18 ani, pentru prostituție. Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară. 

„În dimineața de zilei de 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița, Brăila și Prahova, la locuințele a 6 persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism ”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Minoră proxeneți Dâmbovița

Imagine de la descinderile la locuințele presupușilor proxeneți.

[Sursa foto: Poliția Română & DIICOT]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Anchetatorii caută alte două persoane implicate în atacul de la Padina! Fiii vrăjitoarei Sidonia susțin că sunt nevinovați

Proxeneții ar fi abuzat de fete timp de un an

În urma cercetărilor, a reieșit faptul că în perioada 2023 – februarie 2024, 3 dintre persoanele cercetate ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, printre care și o minoră.

Mai mult decât atât, fetele erau constrânse, abuzate și amenințate. Nici sumele de bani nu ajungeau în posesia lor, indivizii fiind cei care îi încasau.

Minoră proxeneți Dâmbovița

Imagine cu o mașină de poliție.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Angajații din Sănătate au ieșit din nou în stradă! Aceștia amenință cu grevă generală dacă nu vor fi luate măsuri: ”Ne tratați cu rea credință”

Totodată, bărbații ar fi închiriat mai multe imobile tinerelor, le asigurau transportul la adresele unde ar fi fost solicitate, iar potențialii clienți erau atrași cu ajutorul unor anunțuri postate în mediul online. Acum, fetele au fost salvate, iar în continuare ele vor primi sprijin și protecție din partea reprezentanților Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. 

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si