Mai mulţi elevi au fost evacuaţi, marţi, din Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, după ce a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii. Un număr de 25 de copii au ajuns la spital cu simptome respiratorii și au acuzat stări de rău.

Citește și: VIDEO- Elevi dintr-un liceu din Târgu Jiu, surprinși în laboratorul de informatică jucându-se la păcănele pe calculatoare. Reacția profesoarei a fost incredibilă!

UPDATE 16.00. Polițiștii bucureșteni au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de “tulburarea ordinii și liniștii publice”, “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și “lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

UPDATE 14.00 Inspectoratul Școlar București a transmis că elevul de clasa a IX-a care a pulverizat spray lacrimogen ar putea fi sancționat după finalizarea anchetei în Comisia de Violență a școlii. Ca măsură preventivă, a fost decisă evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ- 91 de elevi.

UPDATE 13.00. Apar noi detalii despre incidentul din Liceul Leonida. Elevul de 15 ani a dat cu spray la parter, în hol și în alte încăperi, iar mai mulți elevi au inhalat substanța toxică. Poliția urmează să stabilească detaliile în care a avut loc evenimentul.

UPDATE 12.30.

Intervenția este încheiata, nu s a evacuat toată clădirea. Din totalul de 33 de copii evaluați, 25 au ramas la spital. Starea lor nu este gravă, dar necesită evaluare specializată, conform surselor StirileKanalD.

Elevi intoxicați la Liceul Dimitrie Leonida din Bucuresti

Elevi intoxicați la Liceul Dimitrie Leonida din Bucuresti

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UPDATE 12.10. Un număr de 25 de liceeni au ajuns la spital, potrivit informațiilor transmise de ISU București. În total, 33 de elevi au fost evaluați de medici. Părinții nu ar fi fost înștiințați în prima fază.

UPDATE. Din cei 25 de copii transportați la spital, 14 au ajuns la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie.

Un elev a dat cu spray paralizant pe holul liceului Dimitrie Leonida din București, iar colegii au avut nevoie de ajutor medical.

"Până în acest moment au fost evaluaţi medical 15 elevi şi s-a luat decizia ca cinci dintre aceştia să fie transportaţi la spital. Alţi elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple şi urmează a fi transportaţi la spital", a transmis ISU București.

Cine a dat cu spray paralizant pe holul liceului Dimitrie Leonida

Acţiunea de evaluare medicală este în desfăşurare- mai sunt şi alţi elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportaţi la spital, precizează sursa citată.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 10, potrivit B365.ro. Un elev de 15 ani ar fi pulverizat, în urma unui conflict cu un alt elev, cu spray lacrimogen atât în exteriorul liceului, cât și în interior.

Ce simptome au avut elevii după incident

Elevii afectați acuză iritații oculare și iritații ale căilor respiratorii.

Totodată, cercetările vor fi preluate de serviciul siguranță școlară pentru a determina care au fost circumstanțele.

Au fost alertate opt autospeciale SMURD, patru SABIF, CBRN, două autospeciale pentru victime multiple şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Starea elevilor nu este gravă, dar necesită evaluare specializată.

Elevi intoxicați la Liceul Dimitrie Leonida din Bucuresti

Elevi intoxicați la Liceul Dimitrie Leonida din Bucuresti

Ce a transmis Poliția Capitalei

"Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.
Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.
De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.
La acest moment intervenția se află în dinamică.
Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", au transmis polițiștii bucureșteni.

În ce stare de află copiii internați la spitalul "Grigore Alexandrescu"

La spitalul Grigore Alexandrescu, au ajuns 16 copii (cu vârste de 16 și 17 ani. Starea lor este stabilă.

Au simptome respiratorii ușoare și medii. Vor rămâne internați pentru supraveghere.

Elevii aflați la Marie Curie au fost deja externați.

Ce a transmis Inspectoratul Școlar București

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident- un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11). Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ- 91 de elevi. Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate- a Poliţiei şi în paralel se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă. În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă- în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului", a declarat pentru Agerpres inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul IŞMB.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si