Ministrul Educației este de părere că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu.

Elevii de liceu ar putea studia Gramatica limbii române

”Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu”, a scris ministrul Educației pe o rețea socială.

Citește și: Veste bună pentru studenți. Transportul în comun, feroviar și naval se va ieftini cu 90% pentru ei

Revizuirea programelor școlare pentru liceu a fost discutată la Ministerul Educației cu experți din Institutul de Lingvistică al Academiei Române, marți, 11 iulie. ”, a anunțat ministrul Ligia Deca pe Facebook.

Citește și: Zeci de elevi au fost jigniți și terorizați de o profesoară. Un elev ar fi încercat să se sinucidă de frică că nu va intra în BAC: „Dacă te mai văd la anul, cred că borăsc!”

Ligia Deca este de părere că orice reformă presupune consultarea specialiștilor, înainte de începerea efectivă a procesului. Aceasta speră ca discuția să se concretizeze cât mai curând.

Legile educației au fost declarate constituționale. Ligia Deca, ministrul Educației: ”Încă o victorie pentru învăţământul românesc”

Legile educației care au fost constituționalizate sunt Legea învățământului superior și Legea învățământului preuniversitar. Cele două legi fac parte din proiectul legislativ "România Educată".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Elevii de clasa a VIII-a au început să completeze fișele de înscriere pentru liceu. Părinții le-au fost alături pentru a se asigura că opțiunile alese sunt corecte

Într-o postare de pe pagina personală de Facebook, Ligia Deca scrie că efortul colectiv pentru a constituționaliza proiectul "România educată" nu a fost în zadar.

”Încă o victorie pentru învăţământul românesc!Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România.”

Citește și: Iohannis, după semnarea decretelor de promulgare: „România Educată”, proiectul meu de suflet, devine acum realitate. Este, iată, un angajament îndeplinit!”

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

În aceeași postare, Ligia Deca afirmă că va susține că va oferi tuturor elevilor români șanse egale la educație, acesta fiind o măsură a noului program educațional:

”La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism.

Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”

Proiectul legislativ educațional propus de Ligia Deca se pare că are și persoane care i se împotrivesc. Reprezentanții partidelor USR și Forța Dreptei au atacat la Curtea Constituțională a României(CCR) legile educației. CCR a respins toate sesizările aduse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si