Un protest de amploare a avut loc luni, 8 ianuarie în fața Ministerului Educației! Totul a avut loc în jur de două ore, timp în care elevii și-au strigat nemulțumirile!

Ce își doresc elevii de la Ministrul Educației?

În primul rând, ei au cerut dreptul la transport gratuit care le este încălcat și chiar au scandat „Demisia!”, „Deca hai la muncă!”, „Fără transport avem viitorul mort”, „Ministerul să ne vadă facem orele în stradă”.

Tinerii protestatari fac parte din Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din București și Ilfov, dar și din Asociația Elevilor din Constanța.

În cele din urmă, ei au fost și chemați la discuții, însă nu cu ministrul Educației, Ligia Deca, ci cu secretarul de stat, Lixandru Florin.

”Doamna ministru nu a fost. Nu a vrut să vorbească cu noi. Am fost redirecționați către un secretar de stat. Ni s-a spus că asociația noastră vine numai să se plângă și că ar trebui să ne concentrăm pe altceva, să lăsăm transportul ”, a declarat un elev.

Elevi fără transport

Elevi din 19 județe au rămas fără transport gratuit.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citește și: O nouă pensie specială în România, promulgată de președintele Klaus Iohannis! Cine sunt beneficiarii de lux

”Milităm pentru dreptul elevilor, iar un drept fundamental este cel de a ajunge la școală. Prin faptul că transportul nu este asigurat de minister, duce la abandonul școlar, ceea ce încalcă toate drepturile”, spune Eric, elev într-o școală din Râmnicu Vâlcea.

Ce promisiuni le-au fost făcute elevilor?

Elevii sunt încă deranjați și spun că au primit doar promisiuni în privința problemei lor. Secretarul de Stat le-ar fi spus că totul se va rezolva și că în scurt timp toată lumea va avea transport gratuit.

”Ne-a spus că nu este problema la ei, ci la Consiliul Județean și că sumele forfetare vor fi suficiente, deși le am explicat că sunt prea mici”, a mai precizat Lorena, o elevă din Constanța.

Elevi fără transport

Mai mulți elevi au scandat în fața Ministerului Educației

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Elevii s-au reîntors la școală în plin val de viroze respiratorii și gripe. Școlile nu au primit recomandări pentru a evita și mai multe îmbolnăviri

Problemele cu abonamentele elevilor au început încă din luna septembrie, iar atunci transportatorii au spus că nu au primit bani pentru transportul oferit gratuit al elevilor. În cazul în care nu există mijloace de transport public pe rutele de deplasare, elevilor li se acordă o sumă forfetară, stabilită prin hotărâre a Consiliului Județean, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si