Elevii în continuare sunt nemulțumiți cu privire la transportul gratuit. Deși aceștia au primit promisiuni cu privire la rezolvarea acestei probleme, ei spun că totul este exact ca înainte.

Elevii speră că vor avea din nou transportul gratuit

Acum, aceștia au luat decizia de a protesta din nou în fața Ministerului Educației, joi, 18 ianuarie. Ei spun că își doresc să vorbească doar cu Ligia Deca și nu cu altcineva, deoarece aceasta cunoaște cel mai bine situația.

”Ligia Deca a mințit! Problema transportului gratuit persistă! Elevii ies în stradă mâine, ora 10, în fața Ministerului Educației. Ne dorim să demontăm minciunile Ligia Deca și să prezentăm o situație reală, respectiv câți copii sunt de fapt fără transport”, au transmis cei de la Asociația Elevilor din Constanța. 

Protest elevi transport gratuit

Elevii în timpul protestului de pe data de 8 ianuarie 2024.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: A spus că a fost sechestrat și tâlhărit pentru a justifica accidentul rutier produs. Polițiștii anchetează spusele șoferului băut

Promisiuni deșarte, în schimbul faptelor

Secretarul de Stat le-ar fi spus elevilor pe data de 8 ianuarie că totul se va rezolva și că în scurt timp toată lumea va avea transport gratuit, însă se pare că totul s-a rezumat doar la promisiuni.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Noi nu solicităm nimic. Dacă vor să ne cheme la discuții, vom accepta, dar numai cu ministrul. Nu mai avem ce discuta cu ministrul. Nu mai avem ce discuta cu secretari de stat paraleli cu subiectul”, au mai spus tinerii din Constanța.

Protest elevi transport gratuit

Elevii vor să discute cu Ligia Deca în privința transportului gratuit.

[Sursa foto: Istock]

Citește și: Depresia l-a adus în pragul disperării. Un bărbat a sărit de la etajul 8 al hotelului unde era cazat. Înainte de a se sinucide și-a vizitat vecina

Problema s-ar afla de fapt la Consiliul Județean, deoarece sumele forfetare sunt prea mici, iar faptul că transportul nu este gratuit este un drept încălcat al elevilor.

”Milităm pentru dreptul elevilor, iar un drept fundamental este cel de a ajunge la școală. Prin faptul că transportul nu este asigurat de minister, duce la abandonul școlar, ceea ce încalcă toate drepturile”, spune Eric, elev într-o școală din Râmnicu Vâlcea.

Transportul elevilor navetiști este decontat de stat în două moduri: prin abonamente gratuite date de transportatori elevilor și decontate apoi de inspectorate, acolo unde autoritățile locale au încheiat contractul cu firma de transport. Un astfel de abonament lunar pentru elevi poate ajunge chiar și la 400 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si