Elevii din județele afectate de ninsori și viscol vor reveni în bănci marți, pe data de 28 noiembrie. 

Decizia a fost luată luni, pe data de 27 noiembrie, în urma unei videoconferințe organizate de Ministerul Educației cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, care au fost afectate de vremea rea.

În aceste județe, activitatea didactică cu prezență fizică a fost suspendată pe parcursul zilei de luni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit hotărârii Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Elevii revin în bănci marți, pe 28 noiembrie

În urma informațiilor primite în cadrul videoconferinței, nu se menține măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate anterior, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro

Astfel, marți, pe 28 noiembrie 2023, elevii se vor reîntoarce în bănci, urmând ca inspectoratele școlare să anunțe cum vor fi organizate recuperările pentru ziua de luni. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

copii la scoala

Elevii din județele afectate de ninsori și viscol vor reveni în bănci marți, pe data de 28 noiembrie. 

[Sursa foto: Freepik]

Totodată, Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel județean. 

„În cazul în care vor exista unități de învățământ în care nu se pot asigura condițiile adecvate pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată, la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației.

Vom comunica detalii pe tema eventualelor schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune” , se mai precizează în comunicat. 

Școlile din mai multe județe sunt închise luni, pe 27 noiembrie

Luni, pe 27 noiembrie cursurile din toate unitățile de învățământ din județele Brăila, Galați, Tulcea, Călărași și Constanța au fost anulate.

„Se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, a anunțat Ministerul Educației duminică.

În restul județelor, activitatea didactică nu este afectată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si