Elevii dintr-o regiune din Florida vor avea voie să meargă la școală doar cu rucsacuri și genți transparente.

Decizia vine ca măsură împotriva atacurilor sângeroase din instituțiile de învățământ și ar urma să fie pusă în aplicare începând cu anul viitor.

Citește și: Un adolescent și-a înjunghiat colegul de clasă cu o foarfecă, după o ceartă la o școală din Anglia

Ce presupune noua măsură?

Autorităţile şcolare din Broward au făcut acest anunţ sâmbătă, pe reţelele sociale. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu data de 21 august, prima zi a anului şcolar 2023-2024.

Autoritățile au menționat că scopul acestei cerințe este acela de a asigura o securitate sporită în întregul district școlar și de a oferi „garanții suplimentare pentru elevi, personal și profesori”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Comunicatul oficial indică faptul că ghiozdanele trebuie să fie transparente şi tot conţinutul să fie vizibil.

Citește și: Atac armat într-un mall din Texas: cel puțin 8 persoane au fost împușcate mortal

Ce face excepție de la regulă?

Singurele excepţii permise vor fi sacoşele mici, netransparente, pentru articolele de igienă personală, recipientele termice pentru alimente, anumite genţi aprobate de şcoală pentru transportarea echipamentului sportiv şi cutiile pentru instrumente muzicale, permise şi în trecut.

„Prin aplicarea acestei cerinţe, scopul nostru este să prevenim potenţialele probleme de securitate şi să promovăm un mediu de învăţare sigur", se arată în comunicat.

Comitatul Broward este al şaselea cel mai mare sistem de şcoli publice din Statele Unite, cu peste 250.000 de elevi.

Citește și: „Tată, vino, mor!” Mărturii cutremurătoare după cel de-al doilea masacru din Serbia! Urletele de ajutor ale victimelor au împânzit străzile

La data de 14 februarie 2018, în Florida a avut loc un incident sângeros la o școală. Atacatorul, Nikolas Cruz, la acea vreme în vârstă de 19 ani, a deschis focul în interiorul liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland. Atunci, el a ucis 17 persoane, elevi și profesori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si