Close sidebar
Close sidebar

Elevii încep să dea cartea la schimb pentru o meserie! Află care sunt avantajele învățământului dual!

Sunt sute care termina anul acesta gimnaziul si aleg scolile profesionale in locul liceelor teoretice.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Este o tendinta foarte buna pentru angajatori, care dau si burse consistente numai sa-i atraga pe tineri pe piata de munca.

Un loc de munca bine platit si o meserie de viitor! La asta se gandesc deja absolventii de gimnaziu care s-au saturat sa invete la scoala doar teorie.

Citeste si: News Alert. 12 țări cer Guvernului de la București „să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept”

Diana termina clasa a VIII- a in vara si nici nu vrea sa auda de un liceu teoretic. O sperie gandul ca nu ar putea face fata.

Sute de angajatori cauta tineri precum Diana, pe care sa ii formeze profesional ca sa ii poata integra pe piata fortei de munca, cu meserii dintre cele mai diverse. Spre exemplu, apicultor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: O martoră a orgiilor cu droguri și alcool de la Bacău rupe TĂCEREA! MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale fetei!

Invatamantul dual ofera avantaje pe care tinerii nu le gasesc intr-un liceu teoretic. Cei care aleg aceasta forma de invatamant primesc o bursa de 200 de lei de la Ministerul Educatiei si inca una, cel putin egala ca valoare, de la agentul economic unde fac practica.

Si parintii incep sa vada avantajele unei scoli profesionale.

Din cauza crizei de pe piata fortei de munca, de la an la an cifra de scolarizare pentru invatamantul dual creste.

Citeste si: Bărbatul care s-a filmat bătându-și copiii ar putea fi decăzut din drepturi. Ce se va întâmpla cu cei mici

In anul scolar 2010-2020, sunt disponibile pentru inscrieri peste doua mii de locuri in sistemul de invatamant profesional.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI