In articol:
Elevii nu vor mai primi note de la 1 la 10 la Arte și Sport. Notele vor fi înlocuite cu calificative de tip admis/respins.
Ce va conține portofoliul educațional
Portofoliul educațional devine obligatoriu, va prevede viitoarea Lege a Educației pentru Învățământul Preuniversitar, făcută publică mâine. Portofoliul va conține toate documentele elevului și diplomele obținute de la grupa mijlocie, de la grădiniță, până la terminarea liceului.
“Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundare superioară.
Portofoliul educațional va cuprinde rezultatele înscrise în catalogul electronic, recomandări de profil și evaluări, diplome si certificate și alte înscrisuri dobândite în diferite contexte in procesul de învățare.
Citeste si: Subiecte Definitivat 2022: Tot ce trebuie să ştii despre examenul de definitivare în învăţământ
Cîmpeanu a explicat faptul că acei elevi care vor începe după intrarea în vigoare a acestei legi, nu vor mai avea calificative de la 1 la 10 pentru ariile curriculare Arte şi Educaţie Fizică şi Sport, deci cel mai devreme din
Admitere separată pentru colegiile naționale
În ceea ce privește admiterea la liceu, copiii care vor fi clasa a VII-a în septembrie anul acesta vor putea să susțină examen de admitere separat pentru a intra la colegiile naționale, potrivit oficialului.
Citeste si: Titularizare 2022: Pe ce dată are loc examenul? Calendar şi modele de subiecte
"Colegiile vor avea ocazia să o susțină un examen de admitere în liceu sau altfel spus aceste licee care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire. Acest proces de admitere în liceu va fi finalizat înainte de a fi demarata evaluarea națională.
E nevoie de pregătirea profesorilor până în vara anului 2024 din aceste licee care vor dori să organizeze le examene proprii de admitere, iar această pregătire este, de asemenea, prevăzută în textul legii.", a mai spus ministrul Câmpeanu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Când începe şcoala în septembrie 2022? Elevii au intrat în vacanța mare
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.