Elevii bucureșteni ar putea reveni curând în bănci. Dacă cazurile generate de virusul Sars-Cov-2 continuă să fie în scădere, cursurile se vor relua în format fizic. „Referitor la şcoli, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine şedinţa CMBSU, în condiţiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, a

explicat luni Alin Stoica.

Citeste si: Măsuri relaxare 15 mai 2021: Ce restrictii sunt eliminate începând de azi?

Conform oficialilor, 157.143 de copii care pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 care pot participa online, dintre care, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respect un număr de 2.922 de elevi.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important despre proiectul de OUG privind transportul elevilor

Elevi bolnavi de COVID-19

43 de copii au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus. De asemenea, 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de persoane din personalul din învăţământ sunt confirmate cu COVID-19. Incidenţa în Capitală transmisă luni de GCS este de 0,94 la mie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Elev în vârstă de 12 ani, mort după ce colegii lui l-au lovit în cap

elevii revin la școală în bucurești
Ce se întâmplă cu școlile din Capitală?![Sursa foto: PixaBay]

Dacă astăzi, 17 mai 2021, rata infectărilor în București a scăzut luni sub 1 la mie, ar însemna că toţi elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci. Acest lucru se întâmplă dacă ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Sorin Cîmpeanu a anunțat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală. „Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă a CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de marţi, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a transmis că este posibil ca de miercuri toți elevii să meargă la şcoală în Capitală, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Anunț pentru milioane de elevi. Regula care se aplică de ASTĂZI în școli


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si