Trei elevi români de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti,  Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, sunt marii câştigători ai "International Science and Engineering Fair" din Los Angeles.

Citește și: VIDEO Rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională! Doar 74% dintre elevi au obținut o notă peste 5

Este vorba de cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume pentru participanţii sub 21 de ani, informează ministerul Economiei într-un comunicat de presă. 

Proiectul lor "Aripa de şoim", la care au lucrat mai mult de un an, este inspirat din natură şi reprezintă o aeronavă la scară reală, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor, datorită designului său.

Aripile de direcţie, coordonate independent, promit scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii, spre exemplu, pentru avioanele de luptă.

Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu și directorul Liceului Internațional de Informatică, Hayati Agaoglu, alături de ministrul Economiei

Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu și directorul Liceului Internațional de Informatică, Hayati Agaoglu, alături de ministrul Economiei

[Sursa foto: eco]

Elevii premiați discută planurile de viitor ale României în domeniul aeronautic 

Planurile de viitor ale României în domeniul aeronautic au fost discutate miercuri de ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, împreună cu cei trei elevi câştigători ai "International Science and Engineering Fair" din Los Angeles.

Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, i-a invitat la minister pe cei trei elevi ai Liceului Internaţional de Informatică- Bucureşti pentru a discuta planurile de viitor ale României în domeniul aeronautic.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Tinerii au fost însoţiţi de directorul instituţiei de învăţământ, Hayati Agaoglu, la discuţii participând şi Bogdan Costaş- directorul ROMAERO şi George Brezoi- preşedintele consiliului de administraţie Avioane Craiova S.A.

În timpul discuţiilor, au fost realizate şi schimburi de idei cu privire la industria naţională de apărare, precum şi referitoare la oferta educaţională de profil.

"Am dezvoltat proiectul cu şurubelniţa în mână", a povestit David, explicând canalizarea eforturilor echipei, în mod prioritar, pe partea pratică a proiectului.

Potrivit unui comunicat al ministerului, tinerii au descris, în continuare, şi sarcinile atribuite fiecăruia, începând de la responsabilitatea asamblării şi proiectării avionului, realizarea simulărilor necesare funcţionării şi, nu în ultimul rând, programarea sistemului de bord ce a incorporat şi un sistem de pilot automat, care a permis înregistrarea şi transmiterea datelor.

Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, sunt marii câştigători ai "International Science and Engineering Fair" din Los Angeles.

Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, sunt marii câştigători ai "International Science and Engineering Fair" din Los Angeles.

[Sursa foto: economie.gov.ro]

Citeste si: Care a fost reacția lui Beniamin, fostul iubit al Danei Roba, după ce aceasta s-a afișat cu un alt bărbat? "Nu mai îmi trimiteți mesaje despre Dana, că ce a făcut, ce s-a întâmplat, cu cine e în relație..."- kfetele.ro

Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un român a început să filmeze o mașină pe contrasens, în Franța. După câteva secunde, aceasta a provocat accident: Vai de capul meu- antena3.ro

În timpul discuţiilor, au fost realizate şi schimburi de idei cu privire la industria naţională de apărare, precum şi referitoare la oferta educaţională de profil. "Am dezvoltat proiectul cu şurubelniţa în mână", a povestit David, explicând canalizarea eforturilor echipei, în mod prioritar, pe partea pratică a proiectului.

Potrivit sursei citate, tinerii au descris, în continuare, şi sarcinile atribuite fiecăruia, începând de la responsabilitatea asamblării şi proiectării avionului, realizarea simulărilor necesare funcţionării şi, nu în ultimul rând, programarea sistemului de bord ce a incorporat şi un sistem de pilot automat, care a permis înregistrarea şi transmiterea datelor.

Garajul unuia dintre elevi, locul unde s-a creat proiectul "Aripi de șoim"

"Sincere felicitări! Îmi doresc ca astfel de idei creative şi inovative să se transforme în produse care, mai departe, să se industrializeze. Prin voi, prin intermediul tinerilor, putem să dezvoltăm această domeniu al aeronauticii şi să facem un salt important, mai ales ţinând cont că România are o puternică tradiţie în acest sens", a declarat ministrul Economiei, în comunicatul citat.

Oprea le-a transmis olimpicilor că MEAT, alături ROMAERO şi alte companii de profil aflate în coordonare, le pot pune la dispoziţie infrastructura şi echipamentele necesare pentru a-şi continua descoperirile, care au potenţialul de a pune România pe radarul marilor companii aeronautice.

În contrapartidă, tinerii i-au adresat demnitarului invitaţia de a fi prezent în locul în care a luat naştere povestea de succes a proiectului câştigător: garajul unuia dintre cei trei elevi.

Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, sunt marii câştigători ai "International Science and Engineering Fair" din Los Angeles.

Elevii au fost primiți de ministrul Economiei

[Sursa foto: economie.gov.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si