Close sidebar
Close sidebar

Elevii români au obținut patru medalii de aur la Olimpiada Europeană de Geografie

Elevii români au obținut patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz în cadrul Olimpiadei Europene de Geografie.

Stefania Pavel,

Elevii români au obținut patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz în cadrul Olimpiadei Europene de Geografie.

[Sursa foto: Ministerul Educației, România - Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Educației a anunțat că două echipe, una formată din seniori şi alta din juniori, au reușit să plaseze România pe prima poziție în clasamentul pe țări la Olimpiada Europeană de Geografie. 

Toți elevii au obținut medalii la olimpiadă

România s-a situat pe prima poziţie în clasamentul pe ţări la Olimpiada Europeană de Geografie! Ţara noastră a fost reprezentată de două echipe, seniori şi juniori, fiecare alcătuită din câte 4 elevi, toţi obţinând medalii. Lotul României aduce acasă patru medalii de aur trei medalii de argint şi una de bronz”, a anunţat Ministerul Educaţiei, pe  Facebook.

Citește și: Proiectul unei stații spațiale propus de olimpicii români a câștigat locul II la concursul „Nasa Space Settlement Contest” din SUA

Echipa seniorilor a fost alcătuită din: Topai Alex – Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” Oradea- medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Timotei Camelia;  Bratu Mihai Alexandru – Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu – medalie de aur, profesor coordonator Vasile Zaharia; Papirowski Svenja Alexia – Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Bucureşti – medalie de argint, profesor coordonator Nedelea Dorina; Dumitrescu David Mihai – Colegiul Naţional „Carol I” Craiova- medalie de argint, profesor coordonator Ciobanu Maria.

Ţara noastră a fost reprezentată de două echipe, seniori şi juniori, fiecare alcătuită din câte 4 elevi, toţi obţinând medalii.

[Sursa foto: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu- Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Echipa juniorilor a fost formată din: Drăguţ Ştefan Cristian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti – medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Petculescu Diana; Balan Iustin – Colegiul Naţional „Garabet  Ibraileanu” Iaşi – medalie de aur, profesor coordonator Dumitraşcu Bogdan; Dulgheru Cosmin Ioan – Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad – medalie de argint, profesor coordonator Cristina Oprea;

Ţiplic Paul Ioan – Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de bronz,  profesor coordonator Ana Marinescu.

Elevii români, olimpici la matematică

De asemenea, elevii români au obţinut şase medalii la cea de a 27-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, în Albania. Potrivit Ministerului Educaţiei, în clasamentul neoficial pe naţiuni România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte.

Citește și: El este Alex Drăghia, elevul din Caracal admis la Universitatea Harvard

Totodată, în luna mai, elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică din Turcia. Tinerii au vorbit  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  despre provocările pe care le-au întâmpinat. 

În luna mai, elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică din Turcia.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”  Această olimpiadă a fost o afirmare a cunoștințelor mele matematice, dar, ca să fiu sincer, a fost mai mult un antrenament pentru concursul cel mai important: OIM 2023.   Derivând puțin de la partea matematică, această olimpiada a fost un prilej perfect de a-mi face prieteni din diverse țări, cu care probabil mă voi vedea și la competițiile viitoare”,   a spus David Anghel, elevul care a obținut locul I absolut cu 40 de puncte.

”  În România este dificil să fii olimpic, deoarece este un mediu foarte competitiv, plin de elevi pasionați de matematică care muncesc foarte mult. Pentru a reuși la nivel național și internațional trebuie să lucrezi constant și să ai profesori care te pot îndruma”,  a spus Andrei Moldovan, care a obținut medalia de argint. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI