Close sidebar
Close sidebar

Elevii romani au obtinut primul loc pe natiuni la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

Elevii romani au obtinut sase medalii de aur si argint si primul loc pe natiuni la cea de-a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, care a avut loc in perioada 24-28 iunie, la Varna, in Bulgaria, si la care au participat concurenti din 19 tari.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Ministerului Educatiei, medaliile de aur a fost obtinute de Tudor Darius Cardas, elev la Colegiul National ”A. T. Laurian" din Botosani, Tran Bach Nguyen si Sebastian Mihai Simon, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Cei trei elevi medaliati cu argint sunt Paul Becsi, de la Colegiul National ”Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea si Marginean Andrei Theodore, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Echipa Romaniei a fost coordonata de lectorul universitar Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara, profesorul Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea si profesorul Marius Miinea de la Colegiul National ”Vladimir Streinu” din Gaiesti.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an au participat concurenti din 19 tari- 10 tari membre si 9 cu statut de invitat.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI