Close sidebar
Close sidebar

Elevii romani, fruntasi la capitolul limbi straine

Elevii romani sunt fruntasi la capitolul limbi straine. Aproximativ 19 milioane de elevi de scoala primara din Uniunea Europeana studiau in 2015 cel putin o limba strina, iar un milion dintre ei invatau doua limbi straine sau chiar mai mult, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Majoritatea elevilor (83,5%) incep sa studieze engleza in invatamantul primar, altii au ca limba primara straina franceza (4,8%), germana (3,9%), spaniola (0,6%), rusa (0,3%) si italiana (0,2%).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In alte tari precum Portugalia, Belgia sau Olanda, in anul 2015 studiau o limba straina mai putin de jumatate dintre elevi. Mai exact, in Portugalia (35,4%), Belgia (36,7%), Olanda (42,9%) si Slovenia (49,8%), dar aproape toti copiii din invatamantul primar din Cipru, Luxemburg, Malta si Austria (toate cu 100%), Croatia (99,9%), Spania (99,4%), Franta (99,2%), Italia (98,6%), Romania (98,3%) si Polonia (97,6%) mai putin de jumatate dintre elevi studiau o limba straina, potrivit Agerpres.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI