Close sidebar
Close sidebar

Elevii români premiaţi de NASA nu pot ajunge în Statele Unite din cauza costurilor mari

Opt elevi din București care au proiectat o stație spațială nu își permit să ajungă în Statele Unite să-și prezinte invenția.

Stefania Pavel,

Opt elevi din București care au proiectat o stație spațială nu își permit să ajungă în Statele Unite să-și prezinte invenția.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Opt elevi din București i-au uimit pe experţii de la NASA. Liceenii români au proiectat o staţie spaţială şi au câstigat locul al doilea la nivel mondial, potrivit Antena 3 CNN.

Elevii români au nevoie de 20.000 de euro pentru transport și cazare în Statele Unite

Deşi au învins aproape 3.000 de echipe, cei 8 liceeni din România nu pot ajunge peste ocean. În loc să mergă în Statele Unite ale Americii să prezinte proiectul lor lumii întregi, vor fi nevoiţi să rămână acasă, deoarece ei nu dispun de banii necesari pentru transport şi pentru cazare.

Elevii români au nevoie de 20.000 de euro pentru transport și cazare în Statele Unite.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: Când începe vacanța de vară 2023 pentru grădinițe, școli și licee? Structura anului școlar 2023- 2024

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Alex este îndrăgostit de astrofizică de la 4 ani. Zi de zi a studiat, s-a pregătit pentru olimpiade, dar, mai ales, pentru viitorul lui de cercetător, iar cunoştinţele acumulate au făcut diferenţa.

”Ceea ce cred eu că ne-a făcut câştigători a fost faptul că noi avem o experienţă mai bogată în fizică.

Majoritatea dintre noi suntem olimpici la fizică. Noi construim şi un satelit în paralel cu acest proiect”  spune Alex, conform sursei citate.

Două luni, Alex, Maria, Vladimir şi alţi 5 colegi au lucrat la proiectarea staţiei spaţiale, un aşezământ care ar putea găzdui pănâ la 10.000 de locuitori. Au botezat+o Zgriptor, numele unui zeu dac, stăpân al cerului. Ei au fost invitaţi de NASA în Statele Unite ale Americii pentru a prezenta proiectul lor celor mai mari oameni de ştiinţă.

Drumul şi cazarea îi costă, însă, 20.000 de euro, o sumă de care nu dispun. Vor să facă performanţă, să revoluţioneze viitorul şi să ducă numele României în lume şi, mai ales, în spaţiu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI