Elevii și profesorii unei școli din Drobeta-Turnu Severin își desfășoară orele în ger. 

Astfel, sătui să mai stea în frigul cumplit, au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală.

Citește și: VIDEO- Frigul le dă bătăi de cap călătorilor CFR

Au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală

Desfășurarea orelor de curs la Școala Gimnazială Preda Buzescu din Vlădaia, o comună aflată la 55 de kilometri de Drobeta-Turnu Severin, nu este deloc ușoară.

Elevii și profesorii instituției de învățământ sunt nevoiți să stea îmbrăcați la ore pentru că temperatura din clase nu sare de 16 grade Celsius.

În această școală învață un total de 162 de elevi, fiind vorba despre 5 clase în ciclul primar, 15 preșcolari și 73 de elevi din ciclul gimnazial.

Primarul comunei spune că nu este chiar atât de frig pe cât susțin elevii  și profesorii și că le va oferi o centrală nouă, dar abia la primăvară. Așadar, până atunci, copiii sunt nevoiți să stea cu geci groase în clase, iar profesorii reclamă faptul că le îngheață mâinile pe cretă la cât de frig e.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un om al străzii a devenit victima valului polar din România. Bărbatul a murit de frig pe treptele unui magazin

„E rezolvată problema. În primăvară acuma se rezolvă. Cum se face bugetul, cum e rezolvată. Îngheață în clase? Nu, domle, că au acuma, funcționează, dar zice că nu face față. Au căldură. Nu eram eu nebun să-i las așa, fără căldură.

Luam din alte părți și tot era. Dar vor o centrală mai mare, pentru că sunt mai multe calorifere decât… știți? Dar în primăvară e rezolvată, vă spusei”, a punctat primarul comunei, potrivit libertatea.ro

Mai este mult până la primăvară și, decât să aștepte rezolvarea din partea primăriei, elevii și profesorii școlii au pus la cale un târg de Crăciun, unde au vândut obiecte confecționate de ei în ultima luna pentru a strânge fonduri cu care să achiziționeze o nouă centrală. 

Potrivit statisticilor unui ONG, un sfert din școlile din țara noastră folosesc drept încălzire în clase lemnul.

Citește și: Bianca Drăgușanu e fierbinte și la temperaturi cu minus! Imagini de neratat cu vedeta coborând din bolidul de lux, ca pe covorul roșu| EXCLUSIV

Elevii școlii din Vlădaia schimbă frigul de acasă cu cel de la școală

„Chiar ieri am avut o inspecție și a zis doamna: <<Mamă, ce frig e aici la tine! Și încă nici nu e atât de rece>>”, spune directoarea școlii din Vlădaia, Gina Vlaicu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Femeia se află de 10 ani în această școală, la catedra de matematică, iar de un an se află și la conducerea școlii. În fiecare zi face naveta de la Drobeta-Turnu Severin, ca majoritatea colegilor ei. Aceasta susține că elevii din Vlădaia merită condiții mai bune. De asemenea, ea mai punctează faptul că majoritatea copiilor provin din familii sărace și că iarna schimbă frigul de acasă cu cel de la școală.

„Unii n-au de niciunele nici acasă, stau în câte o cameră și e vai și-amar. Măcar la școală să aibă condiții. Sunt deja ani în care venim toți îmbrăcați cu gecile, stăm așa în școală și așa plecăm și acasă. Ați merge cu plăcere la serviciu știind că acolo e frig ca-n peșteră? Copilul ce-și spune? Acasă e frig, stau îmbrăcat, la școală e frig, stau îmbrăcat”, spune directoarea școlii din Vlădaia.

Citește și: VIDEO- Tinerii din Constanța s-au aventurat în apele mării la doar 3 grade Celsius


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si