În localitatea Bălcăuți, județul Suceava, un șofer de microbuz școlar a fost prins băut la volan. În acest context, edilul susține faptul că de acum încolo, elevii vor fi duși la școală chiar de către el și de viceprimar.

Care este firul întregului eveniment?

Luni dimineață, pe drumul național 17A, șoferul microbuzului destinat transportului elevilor a fost prins la volan băut.

Elevii unei școli din Suceava vor fi duși la școală de către primar și viceprimar.

Acesta se deplasa către Rădăuți, pentru a alimenta cu carburant. La un moment dat, acesta a fost oprit de către oamenii legii, deoarece a depășit limita de viteză, circulând cu 72 km/h.

Ulterior, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Situație demnă de o comedie la Suceava! Un bărbat s-a prezentat la Urgențe și a spus că a visat urât! Cum au reacționat medicii

Ce consecințe va suporta șoferul microbuzului?

Șoferul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Primarul din Bălcăuți a declarat că șoferului i se va încheia contractul de muncă.

De asemenea, până când va fi angajat un șofer nou, el și viceprimarul vor transporta elevii.

Citește și: Tânără de 20 de ani din Suceava, înjunghiată în piept și salvată după o operație contracronometru

”I-am adus la cunoștință că va face obiectul unei acțiuni în Comisia de Disciplină și urmează să-i fie desfăcut contractul de muncă. Până când vom angaja un nou șofer, de transportul elevilor ne vom ocupa eu și viceprimarul, care avem permise de conducere pentru această categorie de vehicule”, a declarat Vasile Șoiman, pentru Monitorul de Suceava.

În acest context, primarul nu știe dacă șoferul a transportat elevii către școală la momentul în care a fost prins băut la volan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si