După ce și-a bătut profesoara cu pumnii și picioarele, elevul de 15 ani din Târgu Mureș se poate întoarce la școală. Se pare că minorul este prea mic pentru a putea răspunde penal pentru faptele sale.

Între timp, cadrele didactice se tem să își mai susțină orele.

Elevul care și-a bătut diriginta, înapoi la ore

Elevul în vârstă de 15 ani, care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele în timpul orelor, este liber să se întoarcă la școală.

Incidentul grav a avut loc în urmă cu câteva zile, la Colegiul Național „Alexandru Papiul Ilarian” din Târgu Mureș.

După ce și-a bătut diriginta, elevul de clasa a VIII-a a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

"Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii", a arătat, luni seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Potrivit presei locale, ceasulcetatii.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș se pare că nu a obținut arestarea pentru 30 de zile, pentru că procedura prevede stabilirea discernământului minorului agresiv.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Astfel că, reîntoarcerea lui la ore se pare că depinde de decizia instituției de învățământ. Potrivit aceleiași surse, conducerea școlii a demarat o anchetă internă. De asemenea, o anchetă a fost demarată și de Inspectoratul Școlar Județean Târgu Mureș.

Citește și: VIDEO-Război printre terase și restaurante, în Craiova. Zeci de fani ai echipelor rivale de fotbal s-au confruntat în centrul orașului

elev agresiv

Elevul agresiv din Târgu Mureș a fost eliberat și se întoarce la școală!

[Sursa foto: Capturi Stirile Kanal D]

Ce mărturisește directoarea instituției de învățământ?

Directoarea colegiului unde s-a petrecut evenimentul nefericit a declarat, potrivit antena3.ro, că profesorii se tem să mai meargă la ore din cauza elevilor agresivi. Mai mult decât atât, femeia a declarat că va aplica măsuri în conformitate cu legea, când îi va permite legislația.

"Mâine poate vine înapoi, pentru că e învățământ obligatoriu și are toate drepturile. Credeți că mă simt confortabil cu această legislație? Nu se poate să se ajungă în situația în care profesorilor să le fie frică să intre la ore. Oricum ar fi, sunt dispusă să încerc toate variantele. Dacă nu voi reuși, va fi de răsunet", a declarat Cristina Someșan, directoarea Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian", potrivit antena3.ro.

Cum s-a petrecut tragicul incident?

Potrivit primelor informații, elevul de 15 ani a ajuns să își bată profesoara după ce aceasta l-a rugat să se abțină de la gesturile necorespunzătoare și a încercat să îl oprească din a-și aprinde o țigară în sala de curs.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Claudia Irimia, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că elevul susține că situația a degerat din cauza profesoarei, nu a gesturilor sale.

"Și-a motivat comportamentul, spunând că a fost sancționat de nenumărate ori pe nedrept", a declarat aceasta, potrivit antena3.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si