Elevul bătăuș din Târgu Mureș, acuzat că și-ar fi bătut diriginta cu pumnii și picioare, a fost sancționat. Ce a decis conducere Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș în privința minorului de 15 ani?

colegiu elev bataus

Elevul bătăuș din Târgu Mureș, sancțiune din partea conducerii colegiului

[Sursa foto: Zi de Zi]

Elevul bătăuș din Târgu Mureș a fost exmatriculat

În urma cu câteva zile un nou scandal a zguduit sistemul educațional. Un elev în vârstă de 15 ani și-a lovit diriginta cu pumnii, în timpul orelor, după ce diriginta i-ar fi atras atenția cu privire la comportamentul pe care îl manifestă.

Profesoara a ajuns la spital din cauza loviturilor puternice. La momentul tragicului incident, autoritățile au decis ca elevul să fie reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Elevul a fost ulterior eliberat, iar pedeapsa primită a fost o suspendare de câteva zile din a merge la cursuri.

Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș  a luat, în schimb, decizia de a-l exmatricula pe băiatul de 15 ani, elev în clasa a VIII-a. În decizia conducerii este precizat faptul că elevul se poate înscrie, începând cu anul următor școlar, la orice altă unitate de învățământ.

Citește și: Elevul agresiv din Târgu Mureș a fost eliberat și se întoarce la școală! ”A fost sancționat pe nedrept”. Cadrele didactice, șocate de decizia autorităților, după ce colega lor a ajuns la spital

elev batus targu mures

Ce s-a decis în privința minorului care și-a bătut diriginta?

[Sursa foto: Capturi Știrile Kanal D]

Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor

și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.  Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească, a transmis conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si